Ronaldinhov sin potpisao ugovor sa Barcelonom

0
Radiosarajevo.ba
Ronaldinhov sin potpisao ugovor sa Barcelonom
Foto: EPA-EFE / Messi i Ronaldinho

Sin brazilskog legendalnog fudbalera Ronaldinho, 17-godišnji Joao Mendes, potpisao je ugovor za španskog velikana Barcelonu, gdje će nastupati za njihov mladi tim. 

Nakon što je u aprilu imao probu za katalonski klub, Barcelona se odlučila ponuditi ugovor mladom Joao Mendesu. Detalji ugovora još nisu poznati, ali se očekuje da će u ovoj sezoni debitovati za mladi tim, koji se takmiči u trećoj španskoj ligi. Prije potpisa za Barcelonu, mladi napadač je igrao za Cruzeiro u Brazilu, s kojim je fudbaler raskinuo ugovor prethodne godine. 

Ovako je Joao Mendes krenuo putem svog oca, Ronaldinha, koji je za Barcelonu nastupao od 2003 do 2008. Tokom svoje karijere u Barceloni, Ronaldinho je osvojio dvije La Lige i Ligu Šampiona, kada su Katalonci 2006. godine preokretom u finalu pobijedili londonski Arsenal. Ronaldinho je imao učinak od 70 golova i 38 asistencija u 145 ligaških utakmica za Barceloni

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Nakon Barcelone, Ronaldinho je igrao i za Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Queretaro, te je završio karijeru 2015. godine u Fluminenseu. Osvajač je Zlatne Lopte 2005. godine.

Iako je težak posao pred njim, Joeo Mendes će dati sve od sebe da nadmaši karijeru svog oca u španskom velikanu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije