Kylian Mbappe zapalio internet objavom na društvenim mrežama: "Neću produžiti ugovor s PSG-om..."

0
Radiosarajevo.ba
Kylian Mbappe zapalio internet objavom na društvenim mrežama: "Neću produžiti ugovor s PSG-om..."
Radiosarajevo.ba / Kylian Mbappe

Francuski napadač Kylian Mbappe (25) saopćio je večeras na društvenim mrežama da će na kraju tekuće sezone napustiti PSG i potvrdio ono o čemu se već mjesecima spekuliše.

"Htio sam da vam se obratim. Uvijek sam govorio da ću vam se obratiti kada budem nešto imao za reći. Htio sam svima da vam kažem da je ovo moja zadnja godina u PSG-u. Neću produžiti ugovor i avantura je došla do kraja", rekao je Mbappe i nastavio:

"Odigrat ću zadnju utakmicu na Parku prinčeva u nedjelju. To će biti meč prepun emocija jer sam već godinama tu i čast mi je bila biti dio najvećeg francuskog kluba i jednog od najvećih na svijetu".

Borenović odgovorio Dodiku i SNSD-u: Prestanite kukati. Jadnim prevarama se služite

Borenović odgovorio Dodiku i SNSD-u: Prestanite kukati. Jadnim prevarama se služite

"Uvijek ću biti zahvalan što su me doveli da igram na najvećem nivou i da po prvi put osjetim pritisak takvih utakmica. Da igram s nekim od najboljih igrača u historiji fudbala, upoznam dosta prijatelja i sazrijem kao čovjek. Hvala saigračima s kojima sam igrao, svim trenerima koji su bili tu, sportskim direktorima i predsjedniku kao i svim članovima kluba".

Također, Mbappe je potvrdio da će karijeru nastaviti van Francuske, što će po svemu sudeći biti Real Madrid.

"Znam da ostavljam klub u sjajnim rukama. Ovo je bila teška odluka, jako teška. Nisam očekivao da će biti tako teško saopćiti da napuštam Francusku. No, znam da mi treba novi izazov nakon sedam godina. Teško je, pored svih najviše se zahvaljujem navijačima koji su mi pružali svu tu ljubav ovih godina".

"PSG je klub koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Možete ga voljeti ili mrziti. Ja sam odlučio da ga volim i sedam godina sam tu u svim usponima i padovima i ne žalim zbog toga. Ovaj klub će biti u mom srcu uvijek i pratit ću ga i dalje. Pokušao sam dati svoju najbolju verziju svih ovih sedam godina. Hvala svima, nadam se da ćemo godinu završiti s titulom. Uvijek će PSG biti u mom srcu. Zbogom", naveo je Mbappe.

Mbappe je u dosadašnjoj karijeri odigrao 306 utakmica za PSG, dao je čak 255 golova i upisao 108 asistencija.

Šest puta je bio prvak Francuske, osvojio je tri trofeja Kupa Francuske i dva trofeja Liga kupa. Također, on je najbolji strijelac PSG-a svih vremena.

Njegova naredna destinacija će po svemu sudeći biti Real Madrid i ne bi čudilo ukoliko Kraljevi ubrzo potvrder njegov potpis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije