Zvijezda Real Madrida 'pakuje kofere' zbog Mbappea: Da li će pojačati slavni klub iz Engleske?

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda Real Madrida 'pakuje kofere' zbog Mbappea: Da li će pojačati slavni klub iz Engleske?
Foto: AA / Real Madrid - Napoli

Sjajni brazilski napadač i reprezentativac, Rodrygo Goes, sve izvjesnije će u ljetnom prijelaznom roku napustiti redove Real Madrida.

Uveliko je jasno da će na Santiago Bernabeu stadionu biti dosta promjena u igračkom kadru ovog ljeta, a jedan od onih na koje navodno ‘Kraljevski klub’ neće računati u budućnosti je i brzonogi Rodrygo.

Brazilac će spakovati kofere u Madridu ponajviše zbog gužve u napadu, obzirom da je poznato kako u prijestolnicu Španije stiže Kylian Mbappe, ali i sunarodnjak Endrick.

Zelenski uvjeren: Ukrajina će ući u NATO nakon što pobijedi Rusiju

Zelenski uvjeren: Ukrajina će ući u NATO nakon što pobijedi Rusiju

Tako se Rodrygo počeo povezivati sa mnogim velikim timovima Evrope, najčešće onim iz engleske Premier lige, a danas španska Cadena Ser uvjerava da bi krilni napadač mogao zaigrati u Arsenalu.

‘Topnici’ ove sezone uživaju status jednog od favorita za osvajanje titule u najjačoj ligi svijeta, dok trener Mikel Arteta smatra da je upravo 23-godišnjak ono što mu nedostaje da osvoji trofej.

Ako Arsenal do kraja aktuelne takmičarske godine ne stigne do titule, poznato je da će sa spektakularnim ljetnim pojačanjima krenuti još jače u narednoj sezoni. Dakle, dolazak Rodryga na Emirates trebao bi biti najveće pojačanje, ali ne i jedino, piše SportAM

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije