Kvalifikacije za EURO 2024: Mogu li Vatreni do direktnog plasmana na Europsko prvenstvo?

1
Radiosarajevo.ba
Kvalifikacije za EURO 2024: Mogu li Vatreni do direktnog plasmana na Europsko prvenstvo?
FOTO: AA / Turska - Hrvatska

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Njemačkoj, barem prvi dio, završavaju večeras, 21. novembra. 

Ostale su još utakmice u grupama B, D i I. Među ovima, najzanimljivija je svakako utakmica između Hrvatske i Armenije, a od ishoda ovog susreta zavisi direktan plasman naših susjeda na EURO. 

Naime, Hrvatska bi pobjedom nad Armenijom otišla direktno na EURO 2024, uz Tursku. U slučaju kiksa, Vatreni će gledati šta se dešava na meču Turska - Vels, te se nadati da će Turska doći do pobjede. 

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Svakako je da su reprezentativci Hrvatske veliki favoriti protiv Armenije, te bi njihova karta za Njemačku večeras trebala biti osigurana. 

U grupi B su stvari jasne. Dalje idu Francuska i Nizozemska, koje će odigrati mečeve protiv Grčke, odnosno Gibraltara, i tako završiti svoje cikluse. 

Razlika između Nizozemske i Grčke je tri boda, ali čak i da se desi da Grci dođu do pobjede nad Francuskom, a Gibraltar (selekcija bez bodova i s gol razlikom 0:35) pobijedi Nizozemsku, u međusobnom duelu su bolji Nizozemci. 

Grupa I je također riješena. Tu dalje prolaze Rumunija i Švicarska, koje će i završiti kvalifikacije međusobnim duelom. Igraju se još susreti Kosovo - Bjelorusija, te Andora - Izrael. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije