Vatreni preokretom do pobjede: Hrvatska u finalu Lige nacija

6
Radiosarajevo.ba
Vatreni preokretom do pobjede: Hrvatska u finalu Lige nacija
Foto: EPA / Hrvatska i Nizozemska

Nogometna reprezentacija Hrvatske je večeras savladala selekciju Nizozemske rezultatom 4:2 u prvom polufinalu na turniru u Roterdamu, u okviru završnice Lige nacija.

Prvih pola sata meča u Roterdamu nije ponudilo previše uzbuđenja, da bi domaćin poveo u 34. minuti.

Strijelac je Donyell Malen. Odigrali su Nizozemci akciju po desnoj strani, a Wieffer je proslijedio loptu do usamljenog Malena na lijevoj. Napadač Borussije šutem iskosa neodbranjivo je pogodio dalji ugao Livakovićevog gola.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Rezultat se nije mijenjao do odlaska reprezentacija na odmor.

U 53. minuti bio je penal za Hrvatsku Modrić je pao u kaznenom prostoru. Gakpo je povukao Modrića pred sucem. U 55. minuti Kramarić je rutinski pucao po sredini gola, dok se golman Nizozemske bacio u svoju desnu stranu. Vatreni su izjednačili.

U 72. minuti ponovo ludnica u Rotterdamu. Strijelac je Mario Pašalić. Ivanušec je smirio loptu u kaznenom prostoru Nizozemske pa sjajnim, oštrim dodavanjem uposlio Pašalića, koji je plasirao loptu pored nemoćnog Bijlowa.

Prvo polufinale Lige nacija: Hrvatska i Nizozemska u borbi za veliko finale

Prvo polufinale Lige nacija: Hrvatska i Nizozemska u borbi za veliko finale

Nizozemska je zabila 30 sekundi prije kraja. Gol je zabio Noa Lang nakon novog ubačaja Nizozemaca, lopta se nekoliko puta odbila, a Lang je pogodio u gornji dio mreže. Sekunde su dijelile Hrvatsku od finala Lige nacija...

Na kraju regularnog dijela rezultat je bio 2:2.

U 97. minuti Petković je postigao novi gol za Vatrene, rezultat je bio 2:3.

Na kraj prvog produžetka, 'vatreni' opet vode!

U 106. minuti kapiten Vatrenih Luka Modrić postigao je novi pogodatak, Hrvatska vodi 4:2. Modrić izlazi iz igre uz gromoglasnu podršku sa stadiona. 

Novi susret Vatreni imaju u nedjelju, kada će od 20.45 sati igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg polufinala između Španjolske i Italije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije