Prvo polufinale Lige nacija: Hrvatska i Nizozemska u borbi za veliko finale

1
Radiosarajevo.ba
Prvo polufinale Lige nacija: Hrvatska i Nizozemska u borbi za veliko finale
FOTO: AA / Hrvatska nogometna reprezentacija

Nizozemska i Hrvatska večeras od 20.45 sati igraju prvo polufinale na turniru u Roterdamu. u okviru završnice Lige nacija.

Drugi polufinalni par čine Španija i Italija. Njihova utakmica na rasporedu je sutra, 15. juna a finale i susret za treće mjesto igrat će se u nedjelju, 18. juna.

"Nizozemska je sjajan protivnik koji je bio vrh svjetskog nogometa i opet se vraća na te pozicije. Igra pred svojom publikom i bit će teško, ali ja sam optimista, s obzirom na našu želju. Želimo uživati u završnom turniru, a veliki je rezultat već ući među četiri. Pokušat ćemo to oplemeniti medaljom. Došli smo po što bolji rezultat, nema govora da neko ide kući ukoliko izgubimo polufinale. Uostalom, niko niti ne želi kući, dat ćemo sve od sebe", najavio je utakmicu hrvatski selektor Zlatko Dalić.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Hrvatska dosad nije ništa osvojila, dok je Nizozemska barem bila evropski prvak (1988.), ali Nizozemci su čak triput, a Hrvati jednom poraženi u finalima SP, prenosi scsport.

Za gledaoce u Bosni i Hercegovini osiguran je direktan TV prijenos meča na kanalu Arena Sport 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije