Kup BiH: Preporođeni Velež oduševio Mostarce, sjajna igra i prolaz u polufinale

1
Radiosarajevo.ba
Kup BiH: Preporođeni Velež oduševio Mostarce, sjajna igra i prolaz u polufinale
FOTO: AA / Ilustracija / Velež

U Bosni i Hercegovini danas su odigrani revanš susreti nacionalnog Kupa, a dalje su prošli Tuzla City i Velež.

Tuzla City i u Prijedoru u ranom terminu sa 2:0 nadigrala je Rudar i prošla dalje. 

Mostarci su bili također efikasni i sa 4:0 nadigrali Slogu iz Doboja i prošli dalje.

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Velež - Sloga Doboj 5:0

Velež je revanš susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sloge Meridian dočekao s tri gola prednosti. A u revanšu je bilo 4:0 za Mostarce

Tim Nedima Jusufbegovića ni danas nije imao milosti prema gostima iz Doboja i do vrha im je napunio mrežu.

Domaći odlično otvaraju utakmicu, prijete već u trećoj minuti šutem Dejanovića nakon kornera, ali je lopta otišla iznad gola. Samo dva minuta poslije Vehabović je imao veliku priliku, ali je nije realizovao.

Ipak, u idućem napadu Lauš je sjajno šutirao sa nekih 16 metara, a lopta je pogodila prečku i došla do Ede Vehabovića, koji ju je poslao u praznu mrežu za vodstvo domaćin od 1:0.

Imali su gosti nekoliko minuta poslije šansu, sa distance je tukao Mihajlović, ali je Bogdanović odbio loptu u korner.

Vehabović je primio jednu dugu loptu u 22. minuti, a zatim je uposlio Lauša koji sjajno pronalazi Šikala, a ovaj je uposlio Alena Dejanovića, koji sjajnu akciju Rođenih kruniše golom za 2:0.

Samo tri minute poslije imao je Dejanović novu priliku, ali nije bio precizan.

Imali su i gosti šansu u 33. minuti, Zajić je šutirao preko gola.

Rezervista Wallace u 55. minuti je povećao prednost Veleža na 3:0. Utrčao je iskosa u šesnaesterac Sloge i rutinski matirao Gučmazova za svoj prvijenac u dresu Rođenih.

Zatim je Nedim Hadžić bio u stopostotnoj šansi, ali je pucao preko gola. Iskupio se u 69. minuti, kada je nakon sjajnog prodora i asistencije Wallacea bivši napadač Sarajeva i Slobode također postigao svoj prvijenac u dresu mostarske ekipe.

Ispostavit će se da je 4:0 konačan rezultat utakmice. Dojam je da su posljednji zvižduk sudije Mulahasanovića obje ekipe jedva dočekale…

Rudar Prijedor - Tuzla City 0:2

U okviru revanš susreta četvrtfinala Kupa BiH ekipa Tuzla City je savladala u gostima Rudar Prijedor sa 0:2.

Ekipa Tuzla Cityja je nakon pobjede u prvom meču rezultatom 5:0, danas uspjela savladati Rudar Prijedor i u drugom susretu sa 0:2 i tako sa ukupnih 7:0 se plasirala u polufinale Kupa BiH.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, pa su kontrolisali loptu, ali nisu uspjeli kreirati pravu priliku. Ipak u 13. minuti gosti prvi ozbiljno prijete, Nukić je šutirao sa 12 metara, ali golman domaćih je odbranio njegov udarac.

Kup BiH: Zrinjski rutinski savladao Radnik za mjesto u polufinalu

Kup BiH: Zrinjski rutinski savladao Radnik za mjesto u polufinalu

Igrao se 25. minuti kada je zatresao okvir gola domaćih, Subašić je ubacio loptu, a Ivandiaze šutirao glavom i pogodio prečku.

Samo pet minuta poslije nova dobra prilika za Tuzla City, ponovo je šutirao Nukić, ali ponovo Trninić brani njegov udarac.

Ekipa Tuzla City ipak u 37. minuti dolazi do vodstva, Subašić je sjajno prošao po desnoj strani i ubacio loptu u šesnaestercu gdje se Ivaniadze sjajno snašao i zatresao mrežu domaćina.

Određene sudije za četvrtfinalne susrete Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu

Određene sudije za četvrtfinalne susrete Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu

Pokušali su gosti odmah zaprijetiti na drugoj strani, ali do promjene rezultata nije došlo.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena Nukić je imao dobru šansu za goste, ali je loše šutirao iz dobre situacije.

Barcola je uspio odbraniti udaraca igrača Rudar Prijedora, nakon toga Karjašević je šutirao sa 25 metara, ali nije bio precizan.

Gruzijac je u 67. minuti je imao sjajan solo prodor, ali nije bio precizan. Pokušao je i Tomić nakon nekoliko minuta, međutim ni njegov šut nije završio u mrežu.

Gosti ipak dolaze do povećanja prednosti u 78. minuti. Subašić se sjajno snašao nakon jednog centrašuta i loptu je poslao u mrežu protivnika za 0:2.

Pokušao je mladi Mahmud u 89. minuti, ali nije bio precizan. Na kraju Tuzla City je slavila zasluženu pobjedu i u drugom meču sa 0:2 i sa ukupnih 7:0 slavila prolazak u polufinale Kupa BiH.

Ranije prolaz dalje osigirao je Zrinjski koji je u dvomeču sa Radnikom iz Bijeljine ostvario dvije pobjede (3:1 i 2:0).

U četvrtak na rasporedu je posljednji meč u kojem se sastaju Zvijezda iz Gradačca i Željezničar. Plavi sa Grbavice imaju prednost sa jednog meča (2:1).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije