Kup BiH: Zrinjski u fantastičnoj utakmici pobijedio Radnik u Bijeljini

0
Radiosarajevo.ba
Kup BiH: Zrinjski u fantastičnoj utakmici pobijedio Radnik u Bijeljini
Foto: Instagram / Zrinjski Mostar

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, FK Zrinjski je pobijedio Radnik u Bijeljini rezultatom 3-1, te uradio veliki korak ka plasmanu u polufinale ovog takmičenja. 

Zrinjski je ušao u meč kao favorit, iako je igrao na gostujućem terenu. Mostarski tim je prvi na tabeli Premijer Lige BiH, i to uz zdravih šest bodova prednosti. S druge strane, Radnik je sedmi u Prvoj Ligi RS, i imaju jako male šanse da sljedeće sezone igraju prvu ligu naše države. 

Od početka je Zrinjski imao inicijativu i više od igre. Već u osmoj minuti, Ivan Jukić je imao priliku, ali mu je odbranio golman domaće ekipe Nikola Lakić

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Ipak, u istoj minuti, Zrinjski dolazi do vodstva. Damir Zlomislić je pucao po golu, ali lopta je pogodila igrača Radnika i završila u mreži kluba iz Bijeljine. 

Prvi gol nije promijenio stanje na terenu. Do kraja poluvremena, Zrinjski je još nekoliko puta priprijetio mreži golmana Lakića. 

U 40. minuti je Tomislav Kiš imao priliku, a na samom kraju poluvremena, Jukić je još jednom šutirao, ali se opet pokazao Lakić. 

Drugo poluvrijeme nije promijenilo situaciju u Bijeljini. Odmah u 50. minuti, Lakić se opet morao pokazivati, a u prilici se našao Milan Vukotić

Već tri minute poslije, dva ozbiljna šuta ka golu Lakića. Pokušali su Jukić i Kiš, a Lakić pokazuje zavidne sposobnosti. Već je tada bilo jasno da Radnik nema šta da traži, a da nije bilo Lakića, rezultat bi bio puno gori

U 58. minuti, Lakić nije morao da reaguje. Jukić se našao u nevjerovatnoj prilici, ali s nekoliko metara loptu nije poslao u prazan gol. 

U 67. minuti, odmah nakon prvog pokušaja Radnika prema golu Zrinjskog, dolazi i drugi gol. Zlomislić asistira Kišu koji matira Lakića i tada Zrinjski dolazi do ozbiljne prednosti

U 76. minuti, novi gol za Mostarce. Strijelac je bio Slobodan Jakovljević, a asistenciju je podijelio Kiš, koji igra fantastičnu utakmicu. 

Radnik uzvraća dvije minute poslije iz svoje druge šanse na utakmici. Dušan Ristić je imao nevjerovatan solo prodor koji je krunisao matiranjem golmana Zrinjskog Marka Marića

U 82. minuti, opet je šansu imao Kiš, ali je njegov udarac glavom otišao malo pored gola Radnika iz Bijeljine. Minut kasnije, Mario Tičinović je imao još jednu šansu za Zrinjski, ali nije loptu poslao u mrežu.  

Utakmica je na kraju završila rezultatom 3:1 za Mostarce, a druga utakmica se igra 15. marta na stadionu Pod Bijelim Brijegom. U prethodnoj utakmici dana, Tuzla City je pobijedila Radnik Prijedor rezultatom 5:0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije