Edis Mulalić: Ne moramo vazda jurcat' da bismo stigli do rezultata

0
Radiosarajevo.ba
Edis Mulalić: Ne moramo vazda jurcat' da bismo stigli do rezultata
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Edis Mulalić

FK Željezničar savladao je danas Slobodu na Grbavici u okviru 21. kola Premijer lige BiH.

Slavio je Željezničar 1:0, a komentar na utakmicu dao je Edis Mulalić, trener Plavih.

"Teška utakmica. Nama se u igri primjetilo, da Sloboda nije igrala Kup ove sedmice. Bila je velika potrošnja, imamo Štilića i Hodžića povrijeđene i u samoj pripremi utakmice smo imali probleme.

Objavljena vremenska prognoza: Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Objavljena vremenska prognoza: Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Bilo je negdje kontrolisano sa naše strane. Ne moramo vazda jurcat da bismo stigli do rezultata. Nismo dozvolili stopostotne šanse Slobodi. Razumljivo je i da nemamo u tranziciji neke kontre da istrčimo, ali ponavljam ne moramo negdje ni juracti uvijek da bismo ostvarili pobjedu", kazao je Mulalić.

"Imali smo osam igrača koji su bili rizični pred derbi. Teško se čuvati na utakmici. Bili smo skoncentrisani, da završimo u svoju korist utakmicu. Prošlo je da igrači nisu dobili kartone i to mi je drago. Uz ove povrede koje imamo, još kada bi par igrača izostalo... Nadam se da ćemo ostati zdravi do srijede", dodao je Mulalić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Sarajeva. Susret će se odigrati u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici s početkom od 13:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije