Kriza u Vučici: Novi poraz Džekine Rome

Radiosarajevo.ba
Kriza u Vučici: Novi poraz Džekine Rome
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko
Odigrane su tri utakmice petog kola talijanske Serije A, a novi posrtaj doživjela je Roma našeg kapitena Edina Džeke. Izabranici Eusebija Di Francesca poraženi su ovaj put na gostovanju u Bologni.

Domaćin je na stadionu Renato Dall'Ara do vodstva došao u 36. minuti susreta. De Maio je uposlio Mattiella koji matira nemoćnog Olsena. Bologna je do kraja samo potvrdila pobjedu, a drugi put mrežu Vučice zatresao je Santander na asistenciju Falcinellija u 59. minuti susreta. Romi je ovo drugi poraz u sezoni, a uz dva remija i jednu pobjedu sada ima svega pet bodova iz isto toliko kola. Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta za Romu.

Pobjedu, treću u sezoni upisao je najveći rival Vučice - rimski Lazio. Nebeskoplavi su sa 4:1 razbili Genou na svom Olimpicu. Golove su postigli Caicedo, Milinković-Savić i dva Immobile, a Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta i upisao asistenciju.

Još su igrali Chievo i Udinese, a Leteći magarci su na svom Marc Antonio Bentegodi stadionu poraženi od Udinesea sa 2:0. Ranije je Napoli s 3:1 slavio u Torinu protiv istoimenog domaćina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije