Bordo momci brojali do četiri: Sarajevo protutnjalo kroz Krupu na Vrbasu

Radiosarajevo.ba
Bordo momci brojali do četiri: Sarajevo protutnjalo kroz Krupu na Vrbasu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo-Tuzla City
Odigrane su dvije utakmice desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a još jednu fantastičnu partiju pružili su izabranici Husrefa Musemića.

Sarajevo je u desetom kolu gostovalo kod Krupe na Vrbasu, a ekipa iz prijestolnice Bosne i Hercegovine slavila je s visokih 4:1.

Bordo tim je do vodstva došao već u sedmoj minuti susreta. Pogodio je Benjamin Tatar. U 25. minuti domaći su ostali sa deset igrača. Crveni karton dobio je Makitan. U samoj završnici prvog poluvremena Sarajevo je došlo do dva gola prednosti. Ovaj put pogodio je Aladin Šišić.

Već nakon dvije minute igre u nastavku susreta bilo je 3:0 za Bordo tim. Mrežu Krupe ovaj put zatresao je Emir Halilović. Sarajevo je četvrti pogodak postiglo u 68. minuti susreta preko Halida Šabanovića.

Domaćin je smanjio u 77. minuti preko Nikodijevića. Ostalo je do kraja susreta 4:1 za Sarajevo. Bordo tim sada ima 21 bod i predvodi premijerligašku karavanu. Bod manje, ali i utakmicu manje ima Željezničar na drugom mjestu.

U drgom susretu koji je počeo u 16 sati i 30 minuta Zrinjski je na gostujućem terenu slavio protiv Radnika iz Bijeljine s 1:0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije