Vječiti derbi: Nogometna uspavanka u Zenici, Sarajevo i Željo nisu ništa pokazali

0
F. B.
Vječiti derbi: Nogometna uspavanka u Zenici, Sarajevo i Željo nisu ništa pokazali
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Derbi Željezničar - Sarajevo

U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici odigran je susret zaostalog 18. kola između FK Sarajeva i FK Željezničara, rezultat je bio 0-0.

Kultni 148. sarajevski derbi u Zenici nije opravdao očekivanja navijača koji su pratili utakmicu putem malih ekrana jer je, kako je već svim ljubiteljima nogometa u BiH poznato, NSBiH donio odluku da se derbi igra bez navijača na neutralnom terenu.

Prvo poluvrijeme

U prvom poluvremenu susreta konkretnija je bila ekipa FK Sarajeva koja je u par navrata ozbiljno zaprijetila šansama ispred gola Željezničara.

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

FK Željezničar je imao odličnu priliku na samom početku susreta u kada se pred golom našao Santos koji je na asistenciju Drlje šutirao glavom preko gola.

Najbolju priliku FK Sarajevo je imalo u 13. minuti kada je zaprijetilo preko Čatakovića koji je šutirao sa 6 metara ali je njegov šut izblokirala odbrana Željezničara.

Uživo iz Zenice sa meča FK Sarajevo - FK Željezničar 0:0

Uživo iz Zenice sa meča FK Sarajevo - FK Željezničar 0:0

Prvo poluvrijeme obilježila je dosta gruba igra sa obje strane sa par verbalnih okršaja iako je glavni sudija sarajevskog derbija Admir Musić pokazao samo jedan žuti karton i to ekipi Željezničara, tačnije Galiću.

Posjed lopte u prvom poluvremenu je na strani FK Sarajeva od 52 posto dok šuteva u okvir nema.

Kraj prvog poluvremena‼️ #fksarajevo #fks

Posted by FK Sarajevo on Wednesday, March 8, 2023

Drugo poluvrijeme

Nakon prvih izmjena na obje strane jedini zanimljivi momenti su bili korneri i na jednoj i na drugoj strani. Ni poslije kornera ekipe nisu uspjele uputiti šut u okvir gola.

U drugom poluvremenu susreta igra se kompletno seli ispred gola Željezničara pa je FK Sarajevo u jednom trenutku imalo posjed 60:40 na svojoj strani. 

Igrači FK Sarajeva su imali mnogo šansi koje nisu iskoristili a jedna od najboljih je bila poslije slobodnog udarca kada je na odbijenu loptu naišao Avramovski ali je nije uspio ubaciti u mrežu Plavih.

Kraj utakmice u Zenici! 🔵⚪ 📝 Više informacija na www.fkz.ba

Posted by FK Željezničar on Wednesday, March 8, 2023

Također, drugo poluvrijeme je obilježila povreda nosa Sulejmana Krpića zbog koje nije mogao nastaviti meč a u mjesto njega u igru je ušao Armin Hodžić.

FK Sarajevo naredni susret igra protiv ekipe Veleža 11. marta dok Željezničar ide na megdan dobojskoj Slogi 12. marta.

Iz svečane lože derbi su posmatratrala poznata lica. Prisutni su bili Faruk Hadžibegić selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Zoran Mamićbivši trener nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba, direktorica FK Sarajeva Ajla Alimanović i Irfan Čengić.

Sarajevski derbi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarajevski derbi
Sarajevski derbi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarajevski derbi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije