Koševo spasilo čast Premijer lige Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Koševo spasilo čast Premijer lige Bosne i Hercegovine
Odigrano je i drugo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Utakmice drugog kola pratilo je 11.100 gledalaca, što znači da je u prosjeku utakmice drugog kola pratilo 1.850 gledalaca.

Željezničar je na Otoci upisao prvu pobjedu u sezoni. Plavi su slavili protiv Olimpica rezultatom 2:0, a golove su postigli Ivan Lendrić i Matteo Boccaccini. Duel je pratilo 2.000 gledalaca. Utakmicu između Viteza i Mladosti pratilo je 1.000 gledalaca, a susret je završen rezultatom 1:1. Za domaće je pogodio Varupa, a za goste Rizvanović.

Golovima Koljića i Perića Krupa na Vrbasu je slavila na gostujućem terenu protiv Metalleghea rezultatom 2:0. Susret na Piroti u Travniku pratilo je 400 gledalaca. Stotinu više gledalaca bilo je u Bijeljini na duelu Radnika i Čelika. Gosti su slavili rezultatom 3:2, a golove za Zeničane postigli su Pezer, Popović i Brković. Za Radnik je pogodio Obradović, uz jedan autogol.

Derbi kola između Sarajeva i Zrinjskog pratilo je 6.000 gledalaca. Bordo tim je slavio rezultatom 2:0, a golove su postigli Haris Duljević i Mersudin Ahmetović. U posljednjem susretu prvog kola Široki Brijeg i Sloboda remizirali su rezultatom 2:2. Duel je pratilo 1.200 gledalaca.

Premijer liga BiH, posjeta:

Olimpic - Željezničar - 2.000
Vitez - Mladost DK - 1.000
Radnik - Čelik - 500
Vitez - Mladost - 400
Sarajevo - Zrinjski - 6.000
Široki Brijeg - Sloboda - 1.200

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije