Prvak nemoćan protiv lepršavog i atraktivnog Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Prvak nemoćan protiv lepršavog i atraktivnog Sarajeva
Fudbalski klub Sarajevo ugostio je večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase mostarski Zrinjski u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim je slavio rezultatom 2:0.

Utakmicu je otvorio Todorović, inače bivši fudbaler Sarajeva, šutem s nekih 30 metara, no lopta je otišla visoko preko gola. Na novu šansu, ali na drugoj strani, nismo čekali dugo. U 9. minuti lopta stiže do Sarića u kaznenom prostoru Plemića na nekih deset metara od gola, no njegov šut lako brani Kozić. Već u idućem napadu na drugoj strani Tomić bježi odbrani Sarajeva, no na kraju ne uspijeva uposliti Bilbiju.

Sarajevo je uspjelo povesti u 26. minuti. Pravo remek djelo je napravio kapiten Bordo tima Haris Duljević kada je s 30 metara pogodio mrežu Plemića. U narednih 15 minuta nismo vidjeli niti jednu šansu na obje strane. U 36. minuti je došlo do sudara Ahmetovića i Jakovljevića, iz kojeg je deblji kraj izvukao fudbaler Zrinjskog koji je morao izaći iz igre.

U 44. minuti Bilbija šutira iz slobodnog udarca s 40 metara, no Adilović izbija u korner. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Todorović centrira nakon sjajnog prodora, no lopta prelijeće Bilbiju, pa je rezultat na poluvremenu glasi 1:0.

Na samom početku drugog poluvremena je bilo 'vatreno'. Ahmetović je odmah zaprijetio šutem glavom, no Kozić je odbranio. Već u idućem napadu na drugoj strani griješe Novaković i Kadušić te ostavljaju Todorovića samog na 15 metara od gola Bordo tima. Ipak, šut krilnog napadača Plemića odlazi malo pored stative. Dvije minute nakon toga slobodan udarac za Zrinjski na 25 metara - Mešanović šutira, ali direktno u Adilovića.

U 54. minuti Almir Bekić fantastično prolazi dva čuvara, centrira, no njegovo dodavanje ne koristi Amer Bekić, pa ostaje 1:0. U 64. minuti veliki hendikep za Bordo tim, kada se Duljević povrijedio nakon jednog solo prodora, a zamijenio ga je Radovac.

U 70. minuti dobra šansa za Bordo tim. Rustemović, koji je preuzeo kapitensku traku, sjajno centrira iz slobodnog udarca, a Novaković kasni na loptu koju bi zasigurno zakucao u mrežu da je bio malo brži. Sedam minuta kasnije Sarajevo dolazi do dva gola prednosti. Nakon centaršuta Crnkića najbolje se u šesnaestercu snalazi Mersudin Ahmetović i donosi dva gola prednosti Sarajevu. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, drugo kolo:

FK Sarajevo - Zrinjski Mostar 2:0 (Duljević 26, Ahmetović 77)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije