Odličan dan za goste u Premijer ligi, Plavi slavili na Otoci

Radiosarajevo.ba
Odličan dan za goste u Premijer ligi, Plavi slavili na Otoci
Odigrane su tri utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na stadionu Otoka u Sarajevu Fudbalski klub Željezničar odmjerio je snage s Fudbalskim klubom Olimpic.

Željezničar prvi put prijeti u devetoj minuti susreta, ali udarac Blagojevića brani Bandović. Novu priliku Plavi su imali u 18. minuti, ali udarac Nikolića zaustavlja stativa. U 24 minuti prijeti Olimpic, ali siguran je i na drugoj strani Fejzić.

Olimpic prijeti u 33. minuti susreta, ali je nakon proigravanja Kobiljara, neprecizan je Lelić. Željezničar je do vodstva došao u finišu prvog poluvremena, a mrežu Bandovića zatresao je Ivan Lendrić.

U 50. minuti susreta mrežu Olimpica zatresao je Miroslav Stevanović, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Nakon 15 minuta igre u nastavku Željezničar dolazi do dva gola prednosti, a strijelac je talijanski fudbaler Boccaccini. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

U preostala dva susreta Krupa je slavila na gostujućem terenu kod Metalleghea rezultatom 2:0, a golove su postigli Koljić i Perić. Vitez je remizirao protiv Mladosti, a golove su postigli Varupa na jednoj i Rizvanović na drugoj strani.

Premijer liga BiH, drugo kolo:

Olimpic - Željezničar 2:0 (Lendrić 43, Boccaccini 61)
Vitez - Mladost 1:1 (Varupa 78/Rizvanović 67)
Metalleghe - Krupa 0:2 (Koljić 23, Perić 90)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije