Konačna presuda: Robinho će u zatvor na devet godina

1
Radiosarajevo.ba
Konačna presuda: Robinho će u zatvor na devet godina
FOTO: Facebook / Robinho

Legendarni Brazilac Robinho morat će u zatvor pošto je Sud Corte di Cassazione u Rimu, koji predstavlja najvišu instancu za žalbe, odbio žalbu njegovih advokata i tako potvrdio zatvorsku kaznu u trajanju od devet godina zbog silovanja 22-godišnje Albanke.

Nekadađnju zvijezdu Real Madrida, Manchester Cityja i Milana koštala je jedna noć iz 2013. godine. U noćnom klubu u Milanu je, prema presudi suda, zajedno s još petoricom prijatelja silovao Albanku.

Čak četvorica izvršitelja ovog nedjela pobjegla su u Brazil i od tada im se gubi svaki trag, dok je uz Robinha osuđen i Ricardo Falco.

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

Inostrani mediji prenose da je Robinho prilikom izricanja presude plakao.

Brazilski ustav zabranjuje izručenje svojih državljana u druge zemlje. Italija može od Brazila tražiti da u Brazilu odsluži kaznu, ali nije vjerojatno da će se to dogoditi, pa nam ostaje da vidimo koje će se rješenje donijeti.

Na kraju recimo i to da je Robinho karijeru završio 2020. godine i to nakon što ga je Santos otpustio upravo radi presude za silovanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije