! / Amerikanac tražen zbog silovanja lažirao vlastitu smrt, našli ga u bolnici

14. 01. 2022. u 21:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Američki bjegunac za kojeg se vjeruje da je lažirao vlastitu smrt uhapšen je u bolnici u Glasgowu i sada mu prijeti izručenje.

Nicholasa Rossija traži Interpol i suočava se s optužbom za silovanje u Utahu u SAD-u. U decembru je zbog zaraze koronavirusom primljen u Sveučilišnu bolnicu Queen Elizabeth u Glasgowu, gdje je koristio lažno ime Arthur Knight. Škotska policija saopćila je da je priveden na temelju međunarodne potjernice.

Vlasti u SAD-u potvrdile su da je 34-godišnji Rossi bio poznat i kao Nicholas Alahverdian u državi Rhode Island gdje je bio uključen u lokalnu politiku, piše BBC.

Rossi je američkim medijima u decembru 2019. rekao da ima kasni stadij Hodgkinovog limfoma i da mu je ostalo nekoliko sedmica života. Neki mediji objavili su da je preminuo u februaru 2020. godine.

Memorijal objavljen na internetu proglasio ga je "ratnikom koji se dva desetljeća borio na prvim linijama za prava djece". Pisalo se i da je njegov pepeo razbacan po moru.

Vjeruje se da je Rossi pronađen na jedinici intenzivne njege u bolnici u Glasgowu gdje je bio na respiratoru. Medicinsko osoblje nije znalo da se on nalazi na Interpolovoj crvenoj listi. Uhapšen je 13. decembra.

Sudski zapisnici pokazuju da je u SAD-u bio tražen zbog navodnog silovanja. Bježao je od vlasti u nekoliko američkih država.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: Škotska Glasgow SAD

KOMENTARI (1)