Amerikanac tražen zbog silovanja lažirao vlastitu smrt, našli ga u bolnici

0
Radiosarajevo.ba
Amerikanac tražen zbog silovanja lažirao vlastitu smrt, našli ga u bolnici
Foto: Agencije / Ilustracija

Američki bjegunac za kojeg se vjeruje da je lažirao vlastitu smrt uhapšen je u bolnici u Glasgowu i sada mu prijeti izručenje.

Nicholasa Rossija traži Interpol i suočava se s optužbom za silovanje u Utahu u SAD-u. U decembru je zbog zaraze koronavirusom primljen u Sveučilišnu bolnicu Queen Elizabeth u Glasgowu, gdje je koristio lažno ime Arthur Knight. Škotska policija saopćila je da je priveden na temelju međunarodne potjernice.

Vlasti u SAD-u potvrdile su da je 34-godišnji Rossi bio poznat i kao Nicholas Alahverdian u državi Rhode Island gdje je bio uključen u lokalnu politiku, piše BBC.

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Rossi je američkim medijima u decembru 2019. rekao da ima kasni stadij Hodgkinovog limfoma i da mu je ostalo nekoliko sedmica života. Neki mediji objavili su da je preminuo u februaru 2020. godine.

Memorijal objavljen na internetu proglasio ga je "ratnikom koji se dva desetljeća borio na prvim linijama za prava djece". Pisalo se i da je njegov pepeo razbacan po moru.

Vjeruje se da je Rossi pronađen na jedinici intenzivne njege u bolnici u Glasgowu gdje je bio na respiratoru. Medicinsko osoblje nije znalo da se on nalazi na Interpolovoj crvenoj listi. Uhapšen je 13. decembra.

Sudski zapisnici pokazuju da je u SAD-u bio tražen zbog navodnog silovanja. Bježao je od vlasti u nekoliko američkih država.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije