Poznat identitet bjegunaca iz bolnice koji su zaraženi COVID-19

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet bjegunaca iz bolnice koji su zaraženi COVID-19
Foto: Anadolija / Banja Luka

David Radujković i njegova majka Dragana, koji su zaraženi novim sojem koronavirusa, osobe su koje su sinoć pobjegle s Klinike za infektivne bolesti u Banjoj Luci, piše ATV.

Podsjetimo, Radujković je jučer smješten u Studentski dom, ali se nakon 20 minuta počeo žaliti da će skočiti s petog sprata zgrade jer nije zadovoljan uslovima smještaja, nakon čega su on i majka prebačeni u Kliniku za infektivne bolesti.

Radujković i njegova majka pobjegli su svojoj kući koju policija obezbjeđuje dok se ne steknu uslovi za hapšenje.

David Radujković je odranije poznat policiji kao uživalac opojnih droga.

BiH: Dvoje zaraženih koronavirusom pobjeglo s Infektivne klinike

Radnici obezbjeđenja Klinike za infektivne bolesti, koja je smještena u ulici Jovana Dučića u Banja Luci, prijavila su policiji da su pobjegla dva pacijenta kod kojih je potvrđen COVID-19. Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su ih identificirali i locirali. Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, riječ je o osobama inicijala G.R.

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima “Prenošenje zarazne bolesti” i “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, te da se navedena lica liše slobode ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo lišenje slobode", saopćili su ranije danas iz PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije