BiH / Poznat identitet bjegunaca iz bolnice koji su zaraženi COVID-19

27. 03. 2020. u 09:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 145

David Radujković i njegova majka Dragana, koji su zaraženi novim sojem koronavirusa, osobe su koje su sinoć pobjegle s Klinike za infektivne bolesti u Banjoj Luci, piše ATV.

Podsjetimo, Radujković je jučer smješten u Studentski dom, ali se nakon 20 minuta počeo žaliti da će skočiti s petog sprata zgrade jer nije zadovoljan uslovima smještaja, nakon čega su on i majka prebačeni u Kliniku za infektivne bolesti.

Radujković i njegova majka pobjegli su svojoj kući koju policija obezbjeđuje dok se ne steknu uslovi za hapšenje.

David Radujković je odranije poznat policiji kao uživalac opojnih droga.

BiH: Dvoje zaraženih koronavirusom pobjeglo s Infektivne klinike

Radnici obezbjeđenja Klinike za infektivne bolesti, koja je smještena u ulici Jovana Dučića u Banja Luci, prijavila su policiji da su pobjegla dva pacijenta kod kojih je potvrđen COVID-19. Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su ih identificirali i locirali. Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, riječ je o osobama inicijala G.R.

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima “Prenošenje zarazne bolesti” i “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, te da se navedena lica liše slobode ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo lišenje slobode", saopćili su ranije danas iz PU Banja Luka.

NEMA KOMENTARA