Banja Luka / Zaraženi u BiH prijetio da će se ubiti jer je nezadovoljan smještajem

26. 03. 2020. u 19:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 105

D.R.i njegova majka, evakuirani su večeras iz Studentskog centra Nikola Tesla u Banjoj Luci i bit će pod nadzorom medicinskih radnika, potvrđeno je ATV-u u MUP-u RS.

D.R. koji je danas smješten u SC prijetio je da će skočiti sa petog sprata jer je, kako je naveo, nezadovoljan uslovima smještaja. Prije nego što se požalio na smještaj i zaprijetio, uredno je kontaktirao BN televiziju, koja je i otkrila njegov identitet i žalio se i na uslove i na postupanje prema njemu kao pacijentu. Kako nam je potvrđeno, na zdravstveno stanje nije se žalio medicinskom osoblju SC Nikola Tesla.

Od dolaska u smještaj pa do cijele zbrke koju je napravio, prošlo je samo 20 minuta. Cijeli tim policije uključuje i pregovarače, morao je pod određenim higijenskim uslovima da uđe u prostorije Centra kako bi ispoštovali svu proceduru koju nalaže situacija u koju ih je sve doveo D.R., inače policiji poznat od ranije.

Na licu mjesta su bili pripadnici vatrogasne jedinice, kao i vozilo hitne pomoći.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA