Zbog silovanja djece sveštenik osuđen na 21 godinu zatvora

3
Radiosarajevo.ba
Zbog silovanja djece sveštenik osuđen na 21 godinu zatvora
Pixabay / Ilustracija - Zlostavljanje djece

Okružni sud u ruskoj Orenburškoj oblasti osudio je sveštenika Nikolaja Stremskog na 21 godinu zatvora sa strogim mjerama obezbjeđenja zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja djece.

"Nikolaj Stremski se osuđuje na 21 godinu u kaznenoj koloniji sa visokim mjerama obezbjeđenja i dvije godine ograničene slobode. Lišen je prava na učestvovanje u aktivnostima vezanim za djecu u narednih 20 godina i oduzet mu je Orden Roditeljska slava" izjavio je sudija, a prenose ruski mediji.

On je optužen za silovanje i druga nedjela protiv djece.

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

Detalji optužnice protiv policajaca koji su pretukli dječaka Ajdina: Udarali ga, prijetili oružjem

U spisima predmeta nalazi se nekoliko tačaka za nepristojan napad, silovanje, uključujući maloljetnike, kao i mučenje, nagovaranje maloljetnika da počini antisocijalna djela i krijumčarenje posebnih tehničkih sredstava za potajno uzimanje informacija. 

Saslušanje je održano iza zatvorenih vrata.

Stremski je u periodu od 1999. do 2019. godine počinio seksualne delikte usmjerene ka 11 djece i nagovarao ih da piju alkohol.

Otac je devetoro djece, od kojih je jedno usvojeno, a nad ostalih osmero mu je dodijeljeno starateljstvo.

Sveštenik je od 1994. godine, usvojio je ukupno 33 djece i bio je staratelj za još 40 njih. Tokom istrage, bilo mu je zabranjeno da obavlja dužosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije