Klubovi Premijer lige BiH upoznati s kriterijima za licenciranje

0
Radiosarajevo.ba
Klubovi Premijer lige BiH upoznati s kriterijima za licenciranje
Foto: NSBiH / Adnan Džemić i čelnici NSBiH

Danas je u sjedištu NS/FS BiH održan seminar o licenciranju klubova koji je obradio tematiku vezanu za finansijski kriterij klubova, aplikante za učešće u UEFA i domaćim takmičenjima za sezonu 2024/25.

Seminaru su prisustvovali ovlašteni predstavnici svih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine, eksperti iz oblasti finansija, članovi Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH.

U prvom dijelu seminara je održana prezentacija iz oblasti finansija, a nakon toga i otvorena radionica sa praktičnim primjerima iz prakse u radu sa klubova iz prethodni sezona licenciranja.

Koliko političara bi do sada trebalo biti u penziji: Najstariji ima 77 godina

Koliko političara bi do sada trebalo biti u penziji: Najstariji ima 77 godina

Finansijski kriterij u postupku licenciranja klubova je najzahtjevniji, te je zbog toga i posebno organizovan.

Stručnjaci iz oblasti finansija su pripremili veoma kvalitetnu prezentaciju o usvojenom modelu za popunjavanje tabela i dostavi dokumentacije putem "MyComet" sistema u narednom periodu. Seminar je u drugom dijelu imao i interaktivnu radionicu, na kojoj su aktivno učestvovali svi učesnici seminara.

Generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić je izjavio:

"Današnji seminar predstavlja važan korak u pripremi klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine za sljedeću sezonu. Finansijski službenici svih klubova imali su priliku da se detaljno upoznaju sa finansijskim kriterijima neophodnim za proces licenciranja za sezonu 2024/25. kako za UEFA-ina takmičenja, tako i za domaća takmičenja.

Predstavnicima klubova su pružene smjernice i objašnjenja o svim zahtjevima koje će morati ispuniti kako bi obezbijedili licencu. Permanentna komunikacija svih zainteresovanih učesnika u procesu licenciranja je pokazala koliko je bitna razmjena informacija u ovom periodu.

Kerim Alajbegović: 'Za Bosnu ponosno igram i želim da postignem što bolje rezultate'

Kerim Alajbegović: 'Za Bosnu ponosno igram i želim da postignem što bolje rezultate'

Vjerujem da su i predstavnici naših klubova nakon današnjeg seminara dobili potpunu informaciju o budućim aktivnostima sa jasno definisanim rokovima za ispunjavanje obaveza.

Proces licenciranja iz godine u godinu postaje sve zahtjevniji i kompleksniji zadatak. Uvjeren sam da će ga svi naši klubovi - aplikanti uspješno realizovati u narednom periodu“, stoji u saopštenju NFSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije