Englezi potvrdili riječi Vice Zeljkovića, velika utakmica i zvanično dogovorena

2
Radiosarajevo.ba
Englezi potvrdili riječi Vice Zeljkovića, velika utakmica i zvanično dogovorena
Foto: NS BiH / BiH - Portugal

Nogometni savez Engleske je u ponedjeljak, 5,. februara, putem svojih oficijelnih kanala potvrdio odigravanje prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom.

Englezi su tako potvrdili riječi predsjednika NSBiH Vice Zeljkovića, koji je prošle sedmice prvi objavio da je utakmica dogovorena.

"Želio bih da se zahvalim Nogometnom savezu Engleske na postignutom dogovoru. Za nas je ovo velika čast i privilegija. Nadam se da će utakmica u kolijevci fudbala biti ogroman motiv za naše igrače", napisao je tada Zeljković.

Uznemirujući događaj u Makarskoj: Starija žena preminula nakon što ju je muškarac odgurnuo na ulici

Uznemirujući događaj u Makarskoj: Starija žena preminula nakon što ju je muškarac odgurnuo na ulici

Prijateljska utakmice Engleska - BiH bit će odigrana 3. juna na stadionu St. James Park u Newcastleu, a njen termin će biti 19:45 po lokalnom, odnosno 20:45 sati po našem vremenu.

Englezi su potvrdili i da će nekoliko dana nakon duela sa BiH imati još jednu prijateljsku utakmicu i to protiv Islanda, 7. juna u istom terminu.

Utakmica u Newcastleu će biti jedna od posljednjih provjera Engleske pred nastup na Europskom prvenstvu, a možda će to biti i za našu reprezentaciju ukoliko ona u martu osigura plasman na EURO. Prvi protivnik Zmajeva je Ukrajina.

The final preparation for #EURO2024! 🙌 Our #ThreeLions will face Bosnia & Herzegovina at St. James' Park and Iceland at Wembley Stadium in June: https://eng.football/j4A9gs

Posted by England football team on Monday, February 5, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije