Meho Kodro otkrio: Vico Zeljković mi je rekao koja tri fudbalera moram staviti u reprezentaciju

6
Radiosarajevo.ba
Meho Kodro otkrio: Vico Zeljković mi je rekao koja tri fudbalera moram staviti u reprezentaciju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Meho Kodro

Legendarni bh. nogometaš Meho Kodro (56) i u drugom mandatu na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine proveo je samo dvije utakmice.

O danima na klupi Zmajeva, predsjedniku Vici Zeljkoviću i svemu lošem što mu se dogodilo za vrijeme drugog mandata, legendarni igrač Veleža govorio je za španjolski magazin Jot Down Sport.

“To je veoma lagano za objasniti iako je drugi boravak na klupi Zmajeva, koji je okončan prije mjesec i po, nešto čudniji za mene. Kada sam prvi put bio selektor 2008. godine, predsjednik (u tadašnje vrijeme funkciju predsjednika su obavljali Sulejman Čolaković, Milan Jelić, Bogdan Čeko i Iljo Dominković) mi je uoči utakmice sa Japanom rekao:

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

“Hej, imam nekoliko nogometaša i bilo bi dobro da ih pozoveš’. Imao je neke igrače koji su vjerovatno preko zastupnika bili u kontaktu s njim, a tako su stvari tada funkcionisale u Bosni i Hercegovini. Rekao je da će me zauzvrat podržati i pustiti me da radim. Nakon toga sam tražio sastanak sa predsjednikom i dva potpredsjednika jer je u BiH sve podijeljeno na tri, čak i Savez. Govorim vam ovo da shvatite kako sam počeo raditi kao trener. Sjeo sam sa njima i pitao ih da vide šta se dešava.

Predsjednik mi je rekao da moram staviti trojicu njegovih nogometaša, a potpredsjednik je dodao da i on također ima prijatelja koji treba ubaciti neke svoje igrače. Tako sam počeo. To su bili ogromni problemi, veliki nered, a u konačnici su me nakon dvije utakmice otpustili”, rekao je Kodro za sport.jotdown.es te dodao:

Vico Zeljković
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Vico Zeljković

“Nakon 15 godina sam se vratio i ponovo razgovarao sa predstavnicima Saveza. Mislio sam da su se stvari u BiH promijenile, da su svi problemi od ranije nestali, no prvi put kad su me kontaktirali, rekli su mi da je predsjednik Saveza Vico Zeljković rekao da moram uključiti nekoliko njegovih nogometaša u reprezentaciju, a jedan od njih gotovo nije igrao nikako posljednjih godina. Rekao sam da to ne mogu i zato su me otpustili.

Bh. nogomet funkcioniše na taj način. Dat ću vam posao, ali morate obratiti pažnju na neke stvari. Nažalost, mislio sam da to više nije slučaj, ali sam shvatio da sam se prevario. Došao sam u reprezentaciju, odigrali smo dvije utakmice, jednu smo pobijedili, a od Islanda smo izgubili u 92. minuti susreta što je bio dovoljan razlog za njih da me otpuste.

Hulk oženio sestričnu svoje bivše žene pa rekao: 'Mladi smo, nisam ružan'

Hulk oženio sestričnu svoje bivše žene pa rekao: 'Mladi smo, nisam ružan'

Kasnije su rekli da smo se usmeno dogovorili da ukoliko ne pobijedim prve dvije utakmice, da me mogu otpustiti bez da mi duguju išta, ali to nema veze s istinom. Očigledno je da sam potpisao ugovor i da se moram braniti”.

Podsjetimo, Meho Kodro je bio selektor BiH od januara 2008. do maja 2008. godine, te od augusta 2023. do septembra 2023. godine.

Još je u karijeri vodio juniore i B ekipu Real Sociedada, Sarajevo, Servette i Stade-Lausanne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije