Vučica se kasno probudila: Juventus slavio u derbiju, Pjanić bolji od Džeke

Radiosarajevo.ba
Vučica se kasno probudila: Juventus slavio u derbiju, Pjanić bolji od Džeke
Juventus je u Torinu u sklopu 18. kola italijanske Serije A kao domaćin dočekao AS Romu i slavio rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao Mehdi Benatia.

Naime, u veznom redu Juventusa od prve minute zaigrao je Miralem Pjanić, a na suprotnoj strani očekivano se od početka našao Edin Džeko.

Treneri timova su na teren od prve minute gurnuli sljedeće postave.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Barzagli, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanić, Matuidi; Cuadrado, Higuain, Mandžukić

Roma (4-3-3): Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; El Shaarawy, Džeko, Perotti

Stara dama iz Torina od prve minute je krenula agresivno u ovu utakmicu, te je nakon nekoliko poluprilika uspjela preko Benatia postići gol.

U 18. minuti Juventus je poveo golom Mehdi Benatie koji je poslao odbijenu loptu u donji desni ugao nakon što je lopta unutar šestnaesterca dospjela do njega.

U 27. minuti Roma je imala priliku da poravna rezultat, međutim Stephan El Shaarawy koji se našao u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio je pucati iz sve snage po sredini gola.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, te se otišlo na pauzi s golom prednosti u korist Juventusa.

Na otvaranju drugog dijela utakmice Gonzalo Higuain je propustio veliku priliku kada je pokupio u centimetar precizno dodavanje u kazneni prostor i puca tek iznad prečke.

Također, u 68. minuti Argentinac nije iskoristio odličan centaršut, nego je promašio zicer.

Edin Džeko je mogao izjednačiti rezultat u Torinu u 71. minuti  nakon što je primio sjajan pas, ali opet nije imao sreće, te nije iskoristio veliku šansu u šesnaestercu.

Blaise Matuidi je mogao povisiti rezultat na 2:0, ali je uspio promašiti cijeli gol.

U 80. minuti Alessandro Florenzi je zatresao prečku gola Juventusa nakon što je primio centaršut duboko u šesnaestercu i pucao po golu. Međutim za ekipu Rome sreća je bila negdje drugo večeras.

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao tako da je u velikom italijanskom derbiju slavila ekipa Juventusa nad ekipom Rome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije