Veliko slavlje Barcelone na Santiago Bernabeu, Real Madrid sve dalje od titule

Radiosarajevo.ba
Veliko slavlje Barcelone na Santiago Bernabeu, Real Madrid sve dalje od titule
Fudbaleri Barcelone ostvarili su veliku pobjedu u 17. kolu španske Primere nad ljutim rivalom Realom iz Madrida, pobijedivši na stadionu Santiago Bernabeu sa 3:0.

Golove za Barcelonu postigli su Luis Suarez u 54. minuti i Lionel Messi u 64. minuti.

U prvom poluvremenu bilo je 0:0, a ekipa iz Katalonije odlično je otvorila drugo poluvrijeme kada su nakon fantastične akcije stigli do prednosti golom Suareza.

Samo desetak minuta kasnije, Barcelona je povela sa 0:2, jer je Dani Carvajal napravio veliku grešku igravši rukom u šesnaestercu. Sudija mu je pokazao crveni karton i dosudio penal za Barcelonu. Nepogrešiv sa bijele tačke bio je Messi.

Na samom kraju meča, konačnih 0:3 postavio je Aleix Vidal. Barcelona se ovom pobjedom učvrstila na vrhu tabele Primere, jer je njen prvi pratilac Atletico Madrid sinoć poražen na gostovanju kod Espanyola sa 1:0.

Barcelona sada ima 45 bodova, dok drugoplasirani Atletico Madrid ima 36. bodova.  Valencia je trećeplasirana sa 31 bodom, ali sa utakmicom manje. Real Madrid je četvrti sa 31 bodom. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije