Janjoš: Ahmetović je na pregledima, ali nisam optimista

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Ahmetović je na pregledima, ali nisam optimista
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u revanš susretu prvog pretkola Europske lige odmjeriti snage s moldavskim predstavnikom Zarijom Balti.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i fudbaler Amar Rahmanović.

"Mi smo tamo odigrali jedno katastrofalno prvo poluvrijeme, dok je to u drugom izgledalo mnogo bolje. S tim golom smo se vratili i otvorili sebi šanse za plasman u drugi krug. Učinit ćemo sve da se plasiramo u drugi krug i radili smo na tome u posljednjih sedam dana. Oni su iskusna ekipa i zahtjevan protivnik. Znaju se postaviti, držati loptu i morat ćemo pružiti maksimum da prođemo dalje. Nadam se zaista da ćemo u tome uspjeti", rekao je Janjoš i nastavio:

"Imamo dosta mladu ekipu na koju je vjerovatno utjecala važnost utakmice. Nije ni nama bilo jasno da možemo napraviti toliko grešaka u jednom poluvremenu. Nadam se da smo izvukli pouke iz tog poluvremena i da ćemo biti mnogo bolji. Izmjene su donijele napredak u igri, odradili su posao bolje nego igrači koji su počeli utakmicu. Drugo poluvrijeme je bilo na većem nivou i morali smo to materijalizirati s više postignutih golova", istaknuo je Janjoš.

"Mersudin Ahmetović ima problema s prednjom ložom. On je u ovim trenucima na pregledima, ali nisam optimista. Ako ne bude spreman, moramo tražiti alternative, ali imamo plan B. Ne želimo da kukamo, niti imamo vremena za to. Ko god bude igrao u napadu mora dati svoj maksimum kako bi prošli u drugi krug", rekao je Janjoš.

Veznjak Bordo tima, Amar Rahmanović jedva čeka debi pred navijačima Sarajeva.

"Bit će malo čudno izaći prvi put pred navijače Sarajeva. Možemo proći dalje i ako uđemo u utakmicu kao u drugom dijelu u Moldaviji, mislim da neće biti problema. Odmaralo se samo 7-10 dana, tako da niko nije van forme. Treba samo da se uigramo", istaknuo je Rahmanović.

Utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase počinje u 20 sati. Prvi duel odigran prije sedam dana u Moldaviji završen je pobjedom Zarije rezultatom 2:1. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije