Janjoš: Zadnji rezultati nam daju za pravo da budemo optimisti

Fena
Janjoš: Zadnji rezultati nam daju za pravo da budemo optimisti
Fudbaleri Sarajeva u 16. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju na Koševu dočekuju ekipu Mladosti.

Šef Stručnog štaba "bordo" kluba Mehmed Janjoš na današnjoj pres-konferenciji kazao je da je njegov tim dobro iskoristio pauzu u prvenstvu, te da s optmizmom očekuje predstojeći susret.  

"Radili smo 15 dana u našem kampu na Butmiru. Procijenili smo da nam nisu neophodne mini pripreme na kraju sezone. Situacija u ekipi je dosta dobra. Zadnji rezultati nam daju za pravo da budemo optimisti. Zadnje igre Sarajeva pokazuju da polako dolazimo u željenu formu i da ostvarujemo rezultate koji se od nas očekuju", kazao je Janjoš.

Kada je u pitanju igrački kadar Janjoš je naglasio da u sastavu sigurno neće biti Amer Bekić i Pero Ivetić koji imaju po tri žuta kartona, povrijeđeni Marko Mihojević je počeo da trenira, a da centarfor Mersudin Ahmetović već 10 dana trenira smanjenim intenzitetom te da sigurno neće biti u početnom sastavu.

"Ko god izađe na teren mora pružiti maksimum. Sarajevo ima igrački kadar koji može i mora da učini sve da na Koševu odigra dobru utakmicu, da se bori svih 90 minuta, a kada to radi onda rezultat nikad neće izostati", istakao je Janjoš. 

Govoreći o protivniku, Janjoš navodi da je Mladost "odlična i homogena ekipa, koja  je imala sjajnu seriju bez poraza". 

"Poslije toga su ušli u krizu rezultata, ali na zadnjem susretu protiv Radnika odigrali su odličnu utakmicu. To je ekipa koja se vraća i koja zna da igra i da se dobro postavi na terenu. Sarajevo i Mladost se dobro poznaju, tako da ne vjerujem da tu može biti velikih iznenađenja. Očekujem da će to biti vrlo teška utakmica", zaključio je Janjoš.

Prvotimac Dušan Hodžić također smatra da njegov tim može nastaviti seriju dobrih rezultata. 

"Imali smo dobar niz u zadnje tri-četiri utakmice. Dosta smo podigli samopuzdanje. Ekipa Madosti je čvrsta i homegana, ostvarila je seriju od devet utakmica bez poraza, sada su ušli u malu krizu, ali smatram da ćemo pobijediti u nedjelju. Na našem terenu smo uvijek favoriti, nadam se da ćemo osvojiti tri boda i obradovati našu publiku", kazao je Hodžić.

Susret Sarajevo - Mladost igrat će se u nedjelju na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 13 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije