Schweinsteiger: Cilj mi je da igram za Manchester United

Anadolija
Schweinsteiger: Cilj mi je da igram za Manchester United
FOTO: EPA / Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger (32), bivši kapiten fudbalske reprezentacije Njemačke, tvrdi da je i dalje u potpunosti posvećen cilju da igra za Manchester United.

U augustu ove godine Jose Mourinho, menadžer Uniteda odlučio je da mu nije potreban sjajni njemački vezni fudbaler i od tada, pa se do kraja prošlog mjeseca Schweinsteiger je trenirao samostalno ili sa mladim klupskim timom. No, krajem oktobra Mourinho je vratio Schweinsteigera na treninge prvog tima, ali takva njegova odluka nije zaustavila tvrdnje medija da će iskusni veznjak u januaru napustiti klub sa Old Trafforda.

“Moj cilj je da igram za Manchester United. Dajem sve od sebe na svakom treningu i nadam se da ću dobiti priliku. Za sada ide dobro. Treniram sa prvim timom i uživam u tome. Kada me tim bude trebao, tu sam da pomognem“, kazao je Schweinsteiger za britanske medije.

Schweinsteiger je nedavno dobio specijalno priznanje žirija na dodjeli nagrada “Bambi“ u Berlinu. Priznanje je dobio za njegova dostignuća u klupskom i reprezentativnom fudbalu. Inače odluka Mourinha da eliminiše Schweinsteigera iz prvog tima, ljetos je naišla na salve kritika uglednih fudbalskih radnika, trenera i igrača iz Njemačke.

 

Schweinsteiger je do dolaska u Manchester United 2015. godine cijelu svoju igračku karijeru proveo u Bayernu iz Minhena za koji je nastupao 13 sezona, tokom kojih je odigrao 500 takmičarskih utakmica i postigao 68 golova. U Unitedu je do sada upisao 31 nastup u svim takmičenjima, i to prošle sezone, ove još uvijek niti jednom nije zaigrao.

U dresu reprezentacije Njemačke, od koje se kao kapiten oprostio ljetos, Schweinsteiger je odigrao 121 utakmicu i dao 24 gola.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije