Mehmed Janjoš: Ne smijemo se predati, mi smo Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš: Ne smijemo se predati, mi smo Sarajevo
Prvi susret finala Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu završen je pobjedom Širokog Brijega, koji je na Koševu stekao veliku prednost pred uzvratni meč.

Iako su nogometaši Sarajeva mnogo više prijetili u prvom dijelu utakmice, Širokobriježani su uspjeli u posljednjoj minuti prvog poluvremena stići do pogotka koji je, ispostavit će se, odlučio i konačan ishod ovog meča.

Nakon utakmice, novinarima se obratio trener Bordo tima Mehmed Janjoš, koji je kazao kako mu je žao zbog ovakvog poraza.

"Mogu reći da je Široki zasluženo slavio, ako je neko danas bio u prednosti, onda je to Široki. Oni su imali fenomenalan put u Kupu, ali pripremali smo se na to. Duljević je bio povrijeđen i to je bio veliki hendikep za nas. Nismo imali tranziciju koju imamo kada je on spreman. Slažem se s kolegom, još ništa nije gotovo. Sve je moguće u Širokom Brijegu", istakao je Janjoš.

On je dodao i kako će Sarajevo u uzvratu dati sve od sebe do zadnje sekunde, kako bi ostvarili pobjedu i stigli do trofeja.

"Da li je bio penal ili ne, to ne mogu reći sa sigurnošću. Neka procijene oni koji trebaju. Imamo paklen raspored. Već sutra ili prekosutra idemo u Čitluk. Nemamo vremena za kukanje, moramo ići do kraja. Ne smijemo se predavati, mi smo Sarajevo. Do zadnje sekunde ćemo se boriti", istakao je trener Bordo tima.

Najzad, novinare je zanimala povreda Harisa Duljevića, jednog od ponajboljih igrača u redovima Sarajeva, na što je Janjoš kazao:

"Vidjet ćemo kakva je povreda Duljevića. On vjerovatno neće igrati u Mostaru. Bolno je bilo na klupi. Svaka mu čast, stisnuo je zube i pokušao odigrati, ali jednostavno nije išlo. Znamo da Sarajevo igra drugačije kada je on spreman".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije