Slavlje gostiju u prvom dijelu finala: Široki Brijeg poveo protiv Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Slavlje gostiju u prvom dijelu finala: Široki Brijeg poveo protiv Sarajeva
Prva utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovina ponudila je zaista sjajnu igru FK Sarajevo i FK Široki Brijeg na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Domaći tim u ovu utakmicu ušao je sa željom da stigne do prednosti pred gostovanje u Širokom Brijegu, dok su gosti stigli u Sarajevo kako bi pokušali izboriti pozitivan rezultat s obzirom na uzvratni susret koji ih očekuje.

Iako je utakmica krenula dosta konfuzno, sa dosta prekida i prekršaja koje su načinila oba tima, nakon prvih 15 minuta situacija na terenu se dosta iskristalisala. Uskoro su oba tima upućivala velčike prijetnje, ali bez mnogo uspjeha i opasnosti pred golovima.

Takva situacija je potrajala sve do pred kraj prvog poluvremena, kada je u 45. minuti Široki Brijeg uspio doći do vodstva. Iako je Sarajevo nekoliko trenutaka ranije uspjelo uputiti nekoliko udaraca na gol gostiju, velikom srećom i pogotkom Barišića gosti su stigli do prednosti koja će itekako značiti mnogo za nastavak susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije