Izraelski nogometni trener ubijen u napadu u Egiptu

0
Radiosarajevo.ba
Izraelski nogometni trener ubijen u napadu u Egiptu
Foto: Instagram / Alon Shemali

Izraelski nogometni trener Alon Shemali (34) ubijen je u napadu u Egiptu kada je policajac pucao na izraelske turiste.

Vijest o njegovoj smrti objavio je Hapoel Tel Aviv, klub u čijoj je omladinskoj školi radio.

"Jedan od trenera omladinske škole Alon Shemali ubijen je u terorističkom napadu u Egiptu. Alon je živio u Bat Yamu, bio je profesor tjelesnog odgoja u školi Rishonim. U Omladinsku školu Hapoela došao je prije godinu i po, kada je prošle sezone radio kao glavni trener treće ekipe, a ove je sezone radio kao pomoćnik prve ekipe.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Pedagog, pravi sportista, skroman, imao je veliku strast prema nogometu. Imao je sjajan odnos prema djeci, voljeli su ga i nogometaši i kolege. Hapoel Tel Aviv izražava saučešće Alonovoj supruzi i porodici", stoji u saopštenju kluba.

Egipatski policajac pucao je iz oružja i ubio izraelske turiste koji su bili na izletu u Aleksandriji. Prema medijskim izvještajima, pucao je na autobus, a izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da istražuje te navode.

Benjamin Netanyahu poručio Bidenu: 'Nemamo izbora, ulazimo u Gazu!?'

Benjamin Netanyahu poručio Bidenu: 'Nemamo izbora, ulazimo u Gazu!?'

U sukobima ubijeno je više od 1.000 ljudi, a više od 4.000 ih je ranjeno. Izraelski dužnosnici kažu da će pobijediti, a da će se odgovor Hamasu pamtiti desetljećima. SAD premješta nosače aviona bliže Izraelu.

Izrael je od nedjelje, 8. oktobra službeno u ratnom stanju, a Izraelske odbrambene snage (IDF) gađaju ciljeve u Pojasu Gaze obećavajući pobjedu. Analitičari navode da Izrael takve bitke ne pamti još od Jomkipurskog rata 1973. godine, piše Direktno.hr.

Sva dešavanja iz Izraela možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije