? / Iz Nogometnog saveza BiH objasnili zašto danas nisu odabrali selektora

22. 12. 2020. u 18:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Danas je u Sarajevu pod predsjedavanjem predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) Elvedina Begića održana 60. redovna sjednica IO NS/FS BiH.

Kao što je poznato, na sjednici nije odlučeno o tome ko će biti novi selektor naše zemlje.

Iz Saveza su objasnili i zašto, te potvrdili pisanje našeg portala.

"Stručna komisija koja je zadužena da obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima za selektora A selekcije nije na današnju sjednicu dostavila svoj konačan izvještaj.

Kada stručna komisija obavi postavljeni zadatak i dostavi finaliziran izvještaj sa imenima kandidata, isti će biti dostavljen Izvršnom odboru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Javnost će biti blagovremeno informisana o svim daljim aktivnostima IO NSBiH", objasnili su na stranici.

Saopćili su, bez linkova na dokumente i slično, kako su na sjednici usvojili sljedeće dokumente:

- Zapisnik sa 59. sjednice Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održane 24.11.2020. godine, kao i informacija sa sjednica Komiteta za hitnost NS/FS BiH održanih 30.11.2020. i 07.12.2020.godine.

- Informacija o finansijskom stanju i odluka o izboru nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja u NS/FS BiH.

- Izvještaji o radu „A“ ženske i „U-21“ muške selekcije.

- Pravilnik o edukaciji trenera i pravilnik o priznavanju ekvivalentnih trenerskih kvalifikacija.

- Propozicije takmičenja „U-19“ Premijer futsal lige BiH za takmičarsku sezonu 2020/21.

- Odluka o cjenovniku usluga za diplome i licence i Odluka o naknadama za treniranje igrača.

- Izvještaji Komiteta za takmičenje, Komiteta za sportsku medicinu, Komiteta za sudije i suđenje i Disciplinske komisije NS/FS BiH.

- Informacija o postupku uvođenja ISO standarda u poslovne procese NS/FS BiH.

- Odluke o izmjenama i dopunama pravilnika o licenciranju klubova za učešće u UEFA-e takmičenjima i učešće u takmičenju Premijer lige BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA