Nogometna vlada BiH danas neće izabrati selektora, poznato i zbog čega

0
Radiosarajevo.ba
Nogometna vlada BiH danas neće izabrati selektora, poznato i zbog čega
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na današnjoj sjednici bi, između ostalog, trebao raspravljati o kandidatima za selektora seniorske, ali i mlade reprezentacije.

Svoje prijedloge za nasljednika Dušana Bajevića na klupi Zmajeva iznijet će Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, koji su prethodnih dana obavljali razgovore s kandidatima (Jakirović, Barbarez, Simone, Petev, Musemić i Osim).

No, odluka o novom šefu stručnog štaba našeg A nacionalnog tima, sasvim izvjesno, neće biti donijeta danas.

Kako Radiosarajevo.ba saznaje iz bliskih izvora Nogometnom savezu BiH Spahić i Misimović nisu obavili razgovore sa svim kandidatima, te nisu ni dostavili svoje izvještaje. 

Kako je ranije pisao portal Radiosarajevo.ba ima još razgovori da se obavi od Mehe Kodre preko Ermina Šiljka, koji je sam poslao CV do Aljoše Asanovića za kojeg je CV poslala agencija. 

Na tako nešto morat ćemo, vjerovatno, sačekati do druge polovine januara.

"Nije isključeno da se danas na sjednici raspravlja o dva, tri kandidata", dodaje naš izvor.

Samim tim, neće biti izabran ni selektor U-21 reprezentacije, odnosno neće biti poznato da li Slobodan Starčević, kojem je istekao ugovor i koji danas podnosi izvještaj članovima IO NSBiH, ostaje na klupi mlade selekcije.

Odluke o selektorima donijet će se u “paketu” – ako danas ne bude izabran jedan, neće biti ni drugi.

Sjednica bi trebala početi u 11 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije