Ivković: Igrače i mene vrijeđa pjesma Dine Merlina, neka je pjevaju na drugim adresama

1
Radiosarajevo.ba
Ivković: Igrače i mene vrijeđa pjesma Dine Merlina, neka je pjevaju na drugim adresama
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press uoči meča FK Željezničar - FK Leotar

Nogometaši Željezničara u 17. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici će dočekati Radnik iz Bijeljine.

Tim povodom održana je press konferencija na kojoj se obratio trener Plavih Tomislav Ivković.

Na početku Ivković je govorio o posljednjem periodu u kojem su, kako kaže, dio stručnog štaba i igrači doživjeli poniženja.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

“Ovo što ću reći nije nikakva ispirka, niti bilo šta. Niti ne nešto vadim. Ovo kroz šta je dio stručnog štaba i veći dio igrača prolazio kroz posljednjih mjesec dana su privatna i ljudska poniženja, na koja ja kao stariji nisam navikao. ne govorim o platama. Oni su za mene heroji. Uz sve probleme, oni treniraju sa osmijehom na licu, i zahvaljujući našem iskustvu, pomoći, Zeca, Ace i Bekrića, koji imaju veliki doprinos što se tiče atmosfere u klubu, bez njih ne bi mogli", kazao je Ivković.

Zatim je kazao da mladi nogometaši imaju ubrzano odrastanje u situacijama u kojima nisu navikli.

"Oni se ponašaju profesionalno, odgovorno, daju maksimum i na treningu i na utakmici. Zato ih branim i bit ću uz njih dok sam trener Željezničara“, rekao je Ivković.

Hrvatski stručnjak imao je i poruku za navijače tima sa Grbavice.

Molim navijače, pogotovo sa Juga, da onu pjesmu Dine Merlina, koja me izuzetno vrijeđa, pjevaju na nekim drugim adresama jer ovi igrači to nisu zaslužili. Oni daju svoj maksimum,. Igraju koliko znaju i mogu. Tu ima jako puno Željine djece, koja žive za ovaj klub i grb. Vidim da su motivisani i da žele svim snagama i svim svojim znanjem ući u ovu utakmicu sa Radnikom. Utakmica neće biti čaka, ali žele ostaviti kožu na terenu i pobijediti. Zato ih volim, cijenim i poštujem i znam da smo u stanju pobijediti bilo koga”, dodao je Ivković.

Ako se pitate na koju pjesmu Ivković misli, pogledajte je u nastavku:

Ivković je oprezan pred duel sa bijeljinskim klubom.

“Ne igramo protiv najslabije ekipe u ligi. Statistika je jedno, a stvarnost drugo. Veleža su dobili u Mostaru. Ja uvijek ponavljam istu priču. Prvenstvo je nepredvidljivo i izjednačeno, Zrinjski i Tuzla City su se odvojili za sada, ovo sve ostalo je blizu jedni drugima. Mi smo kući uvijek favoriti jer imamo navijače koje niko nema”, istakao je Ivković.

Utakmica Željezničar – Radnik igra se u nedjelju sa početkom u 15 sati, a direktan TV prijenos je na Moja TV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije