Ivković i Zec složno najavili derbi sa Zrinjskim: Na našoj Grbavici nikom nije lako

0
Radiosarajevo.ba
Ivković i Zec složno najavili derbi sa Zrinjskim: Na našoj Grbavici nikom nije lako
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press uoči meča FK Željezničar - FK Leotar

Utakmicom između Željezničara i Zrinjskog u ponedeljak bit će spuštena zavjesa na 15. kolo Premijer lige BiH.

To će ujedno biti i derbi ovog kola, a tim povodom održana je press konferencija gdje su se prisutnim obratili šef struke Plavih Tomislav Ivković i igrač Željezničara Ermin Zec.

"Dolazi nam jedan protivnik, sigurno u posljednjih šest-sedam godina najtrofejnija ekipa u BiH, ekipa koja je jako dobro posložena, klub koji dobro funkcioniše, kad bih radio usporedbu, dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 Željezničara, ali u nogometu to nije rješenje jer onda bi Manchester City i PSG dobijali sve utakmice, a vidimo koliko je to teško i nije jednostavno", kazao je Ivković.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Zec je nastavio u sličnom tonu.

"Drago mi je da sam zdrav jer mi je to izgleda najteže, da uhvatim kontinuitet i da budem zdrav. Napokon jesam. Igrao sam posljednju utakmicu, prije toga sam igrao u Posušju i Banjaluci, drago mi je zbog toga. Nismo bili na nivou u posljednje dvije utakmice tako da u ponedjeljak igramo doma, biće teška utakmica, oni su prvi na tabeli, primaju malo golova, ali mi igramo pred našim navijačima i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pobjedu. Igraju dobro, gledao sam ih u Kupu protiv Slobode, stvarno daju malo prostora, mi ćemo sve učiniti da postignemo pogodak ili dva, te da dođemo do pobjede koja nam je prijeko potrebna."

Susret između Željezničara i Zrinjskog na rasporedu je u ponedeljak na stadionu Grbavica od 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije