Italijanski mediji se okomili na Edina Džeku: 'On ne može biti naš kapiten'

4
Radiosarajevo.ba
Italijanski mediji se okomili na Edina Džeku: 'On ne može biti naš kapiten'
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko u duelu

Nogometaši Rome sinoć su poraženi i poniženi protiv Lazija. Nebeskoplavi su slavili sa 3:0 i nanijeli Vučici jedan od težih poraza u gradskim derbijima.

Jasno, navijači su bili bijesni, a i mediji nisu štedjeli Romu i njene igrače. Najžešće kritike dobio je naš Edin Džeko.

“Ako moram odabrati negativnog protagonistu ove praznine, ime je samo jedno, čovjek s trakom oko ruke, Edin Džeko. Neadekvatan kapiten. A, to nije tehnička kritika, iako bi i ona bila primjerena za ekipu koja nije ni primirisala golu protivnika. Edin je odličan igrač, njegova historija u Rimu je važna, ali on ne može biti kapiten ove ekipe, a možda ni bilo koje ekipe.

Ako se u derbiju nađete nakon dvadesetak minuta s dva gola zaostatka a kasnije s tri, emocialna insuficijencija boli, udarac je to za oči, ali i srce. Od kapitena do kapitena, od De Rossija do Džeke, doživljavamo vertikalni pad”, navodi se u tekstu koji je objavio ugledni Corriere dello Sport.

“Ovakav tim ne može postaviti tako mlitavog vođu na čelo čopora. To je znak predaje, odmah od trenutka kada ste mu stavili traku na ruku. Kapiten tima ne mora nužno značiti i tehnički lider već onaj koji zna kako vrisnuti u pravim trenucima. Takav utjecaj nije došao od Džeke. Ravna linija. Samo poruke predaje”, piše Corriere dello Sport.

Kritika nisu bili pošteđeni ni Ibanez, Spinazzola, Veretout, Smalling, Mkhytarian, Pellegrini, piše scsport.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije