Ispred PSG-a je novo polufinale Lige prvaka i utakmica protiv Manchester Citya

0
Radiosarajevo.ba
Ispred PSG-a je novo polufinale Lige prvaka i utakmica protiv Manchester Citya
Foto: Twitter/UEFA / Paris Saint-Germain Manchester City

Večeras se igra prvi susret druge utkmice polufinala Lige Prvaka u kome   će se sastati Paris Saint-Germain i Manchester City. Utakmica počinje u 21.00 sati.

Nakon više godina onoga što bi se smatralo neuspjehom u Ligi prvaka, Paris Saint-Germain konačno se uspio probiti do finala iako je u konačnici propustio osvojiti naslov. Ponovno su se vratili u polufinale najvažnijeg europskog takmičenja, ali Paris Saint-Germain u ovu utakmicu ulazi kao „underdog“ protiv Manchester Cityja koji je glavni favorit za osvajanje engleskog prvenstva.

Utrka za naslov u Francuskoj je još uvijek u punom jeku, ali vjerujemo kako bi se Paris Saint-Germain vjerovatno zadovoljio 2. mjestom u domaćem prvenstu, ako bi to značilo osvajanje Lige prvaka. Niko povezan s klubom to ne bi stavio na papir, ali neće biti puno onih koji bi bili razočarani ako se to dogodi tokom sljedećih nekoliko sedmica. Ekipa je pobijedila dva velika europska diva, jednog u Barceloni a drugog u Münchenu u dvije nokaut-runde Lige prvaka ove sezone, iako PSG nije uspio pobijediti niti jednu domaću utakmicu.

Paris Saint-Germain ima iza sebe poprilično dobar niz u kojem su pobijedili u pet od zadnjih šest utakmica u svim takmičenjima, uključujući posljednje tri u nizu. Izgubili su dvije od pet kod kuće u svim natjecanjima što bi narušilo samopouzdanje, ali Paris Saint-Germain je pobijedio u posljednje dvije utakmice odigrane na Parku Prinčeva.

Marquinhos se još nije vratio u sastav nakon povrede zadobivene protiv Bayerna iz Münchena početkom ovog mjeseca, dok je velika briga u Parizu kondicija Kyliana Mbappea koji je proteklog vikenda napustio susret. Abdou Diallo još je jedan koji će propustiti ovaj susret.

San o četverostrukoj kruni možda je završio prije nekoliko sedmica, ali Manchester City je proteklog vikenda pokupio svoj prvi trofej u sezoni kada je pobijedio Tottenham Hotspur u finalu Liga kupa. Trebali bi osvojiti englesku Premier ligu, a sada se sva pažnja usmjerava na Ligu prvaka jer Manchester City prvi put želi pobijediti u ovom natjecanju.

Već se dešavalo da Manchester City osvoji titulu, ali prvi put su stigli do polufinala Lige prvaka pod vodstvom Pepa Guardiole. Njihova posljednja dva poraza u knockout fazi Lige prvaka došla su od kluba kojim upravlja Mauricio Pochettino pa će igračima sigurno i ta stvar biti na umu. Pobjede nad Borussijom iz Monchengladbacha i Borussijom iz Dortmunda bile su relativno jednosmjerne za Manchester City u posljednja dva kola Lige prvaka.

Manchester City oporavio se od poraza od Chelseaja u polufinalu FA kupa pobijedivši Aston Villu u Premier ligi i Spurse u finalu League Cupa. Momčad je sada pobijedila u 16 utakmica zaredom odigranih na protivničkom domaćem terenu.

Ederson je odmorio ovog vikenda i vjerojatno će biti vraćen u početnih jedanaest. John Stones služi zabranu u domaćem prvenstu, ali je dostupan ovdje, dok se Kevin De Bruyne također vratio u akciju u nedjelju.

Očekivane postave

Paris Saint-Germain Keylor Navas, Mitchel Bakker, Presnel Kimpembe, Thilo Kehrer, Colin Dagba, Marco Verratti, Ander Herrera, Pablo Sarabia, Neymar, Kylian Mbappe, Mauro Icardi

Manchester City: Ederson; Joao Cancelo, John Stones, Ruben Dias, Kyle Walker; Rodri, Ilkay Gundogan, Kevin De Bruyne; Ferran Torres, Raheem Sterling, Gabriel Jesus

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je u svoju ponudu uvrstila i ovu utakmicu. Tako je kvota na pobjedu Paris Saint-Germaina 3,00, neriješeno 3,45, a na pobjedu Manchester Citya 2,35.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije