Liga prvaka: Čekaju nas dvoboji nogometnih divova

0
Radiosarajevo.ba
 Liga prvaka: Čekaju nas dvoboji nogometnih divova
Foto: Goal.com / LIga prvaka / Ilustracija

Danas i sutra osam preostalih klubova u utrci za naslov pobjednika Lige prvaka odigrat će prve četvrtfinalne utakmice u kojima ćemo svjedočiti reprizi prošlogodišnjeg finala (Bayern - PSG), prvog, a nažalost ne i posljednjeg u pandemijskim uslovima, kao i onog odigranog prije tri godine (Real Madrid - Liverpool) u kojem su Madriđani po 13. put uzeli "trofej s velikim ušima".

U utorak, 6. aprila, Manchester City će na Etihadu ugostiti Borussiju Dortmund, a Real Madrid će na svom pomoćnom stadionu Alfredo Di Stefano biti domaćin Liverpoolu.

U srijedu, 7. aprila, Bayern i PSG će igrati na Allianz Areni, a Porto i Chelsea će odigrati prvu od dvije utakmice na neutralnom terenu, što u ovom slučaju predstavlja stadion Sanchez-Pizjuan u Sevilli.

Liga prvaka Chelsea - undefined

Foto: Chelsea: Liga prvaka 

Prema trenutnoj formi reklo bi se da Manchester City i Bayern kao prilično veliki favoriti ulaze u četvrtfinalne dvoboje, Porto je u blagoj prednosti u odnosu na Chelsea, a Real i Liverpool s podjednakim. izgledima ulaze u borbu za polufinale.

Povreda Sergija Ramosa, zarađena tokom reprezentativnog nastupa u kvalifikacijama za SP 2022., ostavit će veliku rupu u Realovom zadnjem odbrambenom redu, a Mo Salah i Diogo Jota su u subotu razmontirali Arsenal u Londonu i najavili da se momčad Juergena Kloppa ponovno vraća u formu.

Obje su ekipe glatko prošle protivnike u osmini finala Lige prvaka: Liverpool protiv RB Leipziga s dvaput po 2:0 uz golove Salaha i Manea u obje utakmice, gdje su lukavi Liverpoolovi napadači iskoristili pogreške u obrani njemačke ekipe, dok je Real s ukupnih 4:1 izbacio Atalantu koja je bila opasnija nego što to pokazuje konačan rezultat. U međusobnim dvobojima u europskim takmičenjima obje su ekipe ostvarile po tri pobjede, ali Real je pobjeđivao u posljednja tri meča, uključujući finale 2018. odigrano u Kijevu, u kojem je madridska ekipa slavila s 3:1, a Gareth Bale postigao dva pogotka u završnici. Bale je svoj europski put u ovoj sezoni završio u osmini finala Europske lige na posudbi u Tottenhamu protiv Dinama, pa će Realove najveće uzdanice u ovom dvoboju biti Karim Benzema i Luka Modrić. S druge strane Mohamed Salah i Sadio Mane ponovno podsjećaju na dvojac koji je bio strah i trepet za sve odbrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije