Podjela bodova u Madridu: Benzema se izjednačio s Raulom

0
Radiosarajevo.ba
Podjela bodova u Madridu: Benzema se izjednačio s Raulom
Foto: EPA-EFE / Karim Benzema

Real Madrid i Chelsea su odigrali neriješeno u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (1:1), a Plavce je koštala lošija završnica u prvom dijelu utakmice, kada nisu iskoristili doći do ubjedljivije prednosti protiv Kraljevskog kluba.

Chelsea je odlično ušao u utakmicu i dominirao u uvodnim minutama. Veliku šansu promašio je Timo Werner u desetoj minuti, tačnije odbranio mu je Thibaut Courtois, piše Scsport.ba.

Njemački napadač pokušao je još jednom nedugo nakon toga, ali nije bilo promjene rezultata. Plavici su došli u prednost u 14. minuti kada je Antonio Rudiger poslao loptu za Christiana Pulišića, koji je sjajno sve sam uradio i zatresao mrežu domaćih za 0:1.

Klub sa Stamford Bridgea nastavio je kontrolisati utakmicu, ali nisu bili na nivou u završnici, kako bi prednost bila ubjedljivija. Karim Benzema je imao šansu za Kraljevski klub. Francuski napadač je u 29. minuti još jednom dokazao klasu.

Primio je loptu glavom i spektakularnim golom donio je poravnanje Realu. Do kraja ovog odličnog poluvremena nije bilo većih prilika ni na jednoj strani, tako da je rezultat ostao nepromijenjen.

Drugo poluvrijeme nam je ponudilo dosta manje uzbuđenja. Real Madrid je imao inicijativu, posebno u posljednjih 20-ak minuta, ali nije uspio opasnije zaprijetiti Chelseaju.

Nijedna ekipa nije željela previše rizikovati i kao da su bili zadovoljni rezultatom. Najbolju šansu imao je Varane u finišu utakmice, ali rezultat se nije mijenjao do kraja.

Na ovoj utakmici Benzema je došao do 71. pogotka u Ligi prvaka i izjednačio se sa Raulom Gonzalezom na listi najboljih strijelaca svih vremena u ovom takmičenju.

Ispred su Robert Lewandowski (73), Lionel Messi (120) i Cristiano Ronaldo (134). Također, Pulišić je postao prvi Amerikanac sa golom u polufinalu Lige prvaka i najmlađi strijelac Plavaca u ovom dijelu takmičenja (22 godine i 221 dan).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije