UEFA pokrenula istragu protiv Ibrahimovića, prijeti mu dugogodišnja suspenzija

3
Radiosarajevo.ba
UEFA pokrenula istragu protiv Ibrahimovića, prijeti mu dugogodišnja suspenzija
Foto: hypebeast.com / Zlatan Ibrahimović u dresu reprezentacije

Švedski nogometni reprezentativac, Zlatan Ibrahimović se našao u velikom problemu nakon što je UEFA potvrdila da je pokrenuta istraga protiv njega zbog, kako kažu, finansijskog učešća u radu kladionice.

Čuveni Šveđanin, koji nosi dres Milana, pod lupu evropske kuće fudbala dospio je prije nekoliko dana kada je saopćeno da Ibrahimović ima finansijskog udjela u kladionici po imenu Bethard, da bi Etička komisija UEFA pokrenula i zvanično istragu, piše Nova.rs.

„U skladu s Članom 31(4) Disciplinskog pravilnika UEFA, etički i disciplinski inspektori UEFA su zaduženi da sprovedu istragu povodom potencijalnog kršenja pravila UEFA od Zlatana Ibrahimovića, koji navodno ima finansijskog udjela u kladionici“, stoji u saopćenju UEFA.

Ukoliko bi Ibrahimović bio proglašen krivim, UEFA, inače poznata kao krajnje rigorozna po tom pitanju, Ibrahimovića bi kaznila višegodišnjom suspenzijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije