Nino Adamić / Igrač od 140 kilograma oduševio regiju: Zvali smo ga da nas spasi

27. 09. 2019. u 08:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 542

Igrač Nogometnog kluba Sokol iz Hrvatske ovih dana plijeni pažnju regionalnih medija, nakon što je portal Prigorski.hr objavio priču o neobičnim nogometašem, teškom 140 kilograma.

Nogometaš Nino Adamić pokazao je kako kilogrami ne moraju da budu nikakvo ograničenje za istrčavanje na teren i veliki kondicijski poduhvat. Sa svojih 180 centimetara visine predstavlja pravog "grmalja" na terenu, piše 24sata.hr

Na njegovom dresu je broj 19 i to nije slučajno. Kako pišu hrvatski mediji, njegov nogometni uzor nosio je isti broj u dresu hrvatske reprezentacije - Niko Kranjčar.

"Obožava gledati Niku, a i po tehnici su slični, obojica znaju sve s loptom", kazali su saigrači Adamića.

U ovaj sport, kako navode, nije zalutao, jer mu je nogomet u genima.

Nogometaš Nino Adamić pokazao je kako kilogrami ne moraju da budu nikakvo ograničenje - undefinedFoto: Prigorski.hr: Nogometaš Nino Adamić 
"Nogometom sam se počeo baviti kao limač u Slaven Belupu, gdje sam igrao do kadetskog uzrasta i potom sam otišao u juniore lokalnoga kluba u Reki, gdje živim", rekao je Nino.

On igra na mjestu veznog igrača, a nema igrača u krugu 50 kilometara koji nije čuo za njegove vještine. Istina, nije brz kao nekad, ali tehnikom podsjeća na Roberta Prosinečkog.

Upravo su ga, dok je bio mlađi, upoređivali s uzorom Nikom Kranjčarom, ali i trenutnim selektorom reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim.

"Borimo se za ostanak u 3. županijskoj ligi. Klub je praktički pred rasformiranjem, pa smo pozvali Ninu da nas spasi. U teškoj smo situaciji, dovodimo slobodne igrače izvan prijelaznog roka, a takvi su još nespremni", rekao je predsjednik kluba Radomir Grubačević.

Život ga je odveo na drugu stranu, pa je preko Slaven Belupa i Reke stigao u treću županijsku ligu i Sokol.

NEMA KOMENTARA