Skandal u FIFA-i: Selektor Sudana otkrio dokument da nije glasao za Messija

Radiosarajevo.ba
Skandal u FIFA-i: Selektor Sudana otkrio dokument da nije glasao za Messija
Foto: FIFA/Twitter / Messi sa porodicom

Lionel Messi u ponedjeljak je osvojio FIFA-inu The Best nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

Slavio je čudesni Argentinac glasovima novinara, kao i selektora i kapitena reprezentacija pod FIFA-inim okriljem ispred Holanđanina Virgila Van Dijka i Portugalca Cristiana Ronalda.

U veličanstvenom ambijentu milanske La Scale FIFA izabrala najbolje

U veličanstvenom ambijentu milanske La Scale FIFA je izabrala najbolje u 2019. godini. Nagrada za najboljeg fudbalera u prošloj sezoni otišla je u ruke fudbalera Barcelone - Lionela Messija. Najbolja fudbalerka je Megan Rapinoe koja je vodila SAD do titule prvaka svijeta.


No jučer je hrvatski trener Zdravko Logarušić, inače selektor Sudana, objavio fotografiju na kojoj se vidi da su njegovi glasovi trebali ići Salahu, Maneu i Mbappéu. FIFA je nakon izbora objavila kako je Logarušić glasove dao Messiju, Van Dijku i Maneu.

Fotografirao sam papir koji sam potpisao sa sekretarom Sudanskog nogometnog saveza. Ne znam što se dalje dogodilo“, prenosi Logarušićeve riječi portal Al Arabya.

Na Twitteru se uskoro pojavila i ta fotografija na kojoj se, uz njegov potpis, vidi da je glasove dao onako kako je i rekao.

Ubrzo se javio i kapitan Nikaragve Juan Barrera koji tvrdi kako nije glasao za Messija, iako su njegovi bodovi dodijeljeni Argentincu.

Tridesetogodišnji fudbaler čak tvrdi da nije iskoristio pravo da glasa jer nije dobio neophodni materijal od FIFA.

Nisam glasao za Messija u kategoriji za najboljeg igrača. Bio sam iznenađen kada sam se vidio na listi kapitena koji su glasali za Messija. FIFA je navela da mi je poslala materijal za glasanje na mail, ali nikad ga nisam dobio, tako da nisam mogao glasati,” istakao je fudbaler Municipala iz Gvatemala Sitija za ACB Futbol.

Kada bi samo glasovi selektora Sudana i kapitena Nikaragve bili oduzeti Messiju, za najboljeg bi onda, prema zbiru osvojenih bodova, bio izabran Van Dijk…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije