Igman na gostovanju u Bijeljini upisao prvu ligašku pobjedu u novoj sezoni

0
Radiosarajevo.ba
Igman na gostovanju u Bijeljini upisao prvu ligašku pobjedu u novoj sezoni
Foto: Facebook / Duel Radnika i Igmana u Bijeljini

Na Gradskom stadionu u Bijeljini, duelom između Radnika i Igmana danas, 13. septembra, počelo je 6. kolo WWin lige BiH, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat je bio 0:1.

Domaćin Radnik je prije reprezentativne pauze na Koševu doživio prvi ovosezonski poraz, a gosti iz Konjica su u posljednjem ligaškom nastupu uspjeli osvojiti prvi bod u novoj sezoni i to nakon što su remizirali u Mostaru u duelu sa Veležom. Meč u Bijeljini je već u prvih deset minuta ponudio po jednu priliku na obje strane, no promjene rezultata nije bilo. Ozbiljnu priliku za goste u 18. minuti imao je Nurković, ali je odbrana Radnika odlično reagovala i otklonila opasnost pa je rezultat ostao nepromjenjen. Uzvratili su domaći, Teodorović je pokušao sjajnim pasom uposliti Pantelića, ali je golman gostiju Ćeman odlično reagovao i otklonio opasnost. U 27. minuti sjajna prilika za Radnik, Josipović je nakon centaršuta Pantelića šutirao glavom iz odlične pozicije, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Nova sjajna šansa za domaće viđena je u 38. minuti, piše SCSport.. Mehanović je odlično uposlio Teodorovića, no Ćeman je na vrijeme napustio gol liniju i spriječio domaćina da dođe do vodstva. Do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat se nije mijenjao pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0 iako je Jovanović u sudijskoj nadoknadi imao odličnu priliku, ali nevjerovatni Ćeman i to brani.

Nakon Bjelašnice i Jahorine zabijelila se još jedna bh. planina

Nakon Bjelašnice i Jahorine zabijelila se još jedna bh. planina

Na početku drugog poluvremena Brazilac Nathan Crepaldi je zamijenio Strahinju Jovanovića u redovima domaćina koji su i u nastavku nastavili sa ofanzivnom igrom koja im je u uvodnih petnaestak minuta donijela nekoliko poluprilika, ali Igman je uspijevao sačuvati svoju mrežu. Gosti su od 60. minute uspjeli nametnuti i svoj ritam igre pa su zaprijetili u par navrata golu domaće ekipe, no mreže su i dalje mirovale sve do 68. minute kada je Buturović glavom pogodio nakon centaršuta Posinkovića, radost gostiju bila je uzaludna jer je nakon VAR provjere zbog nedozvoljene pozicije gol Igmana poništen.

U 81. minuti šok na Gradskom stadionu u Bijeljini, golman Lakić griješi, dodaje loptu do napadača Igmana Ramića, koji odigrava pas do Buturovića koji udracem iz prve pogađa za vodstvo gostiju.

Tablice omogućuje Sofascore

Nakon primljenog gola, domaćin je odlučio zaigrati na sve ili ništa, u 88. minuti rezervista Mihajlo Amidžić dodaje do još jednog rezerviste, Joela Da Silve, koga sa leđa u kaznenom prostoru namjerno faulira do tog momenta odlični Velić, a nakon VAR provjere dosuđena je nedozvoljena pozicija i nije bilo jedanaesterca u korist domaćih.

Sudijska nadoknada donosi još jedan poništen gol gostiju ponovo na asistenciju iz VAR sobe i ovog puta zbog nedozvoljene pozicije Nurkovića.

U narednom kolu, Radnik će na gostovanje Posušju, a Igman će na domaćem terenu dočekati Slobodu. Nakon drugog ovosezonskog poraza Radnik je trenutno na šestoj poziciji, dok je Igman nakon prve pobjede u novoj sezoni došao do devetog mjesta na tabeli WWin lige BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije