FK Sarajevo zasluženo savladalo FK Radnik: Nastavlja se savršen učinak izabranika Zorana Zekića

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo zasluženo savladalo FK Radnik: Nastavlja se savršen učinak izabranika Zorana Zekića
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - FK Radnik

Odigrana je prva utakmica petog kola WWin lige BiH između Sarajeva i Radnika, a rezultat nakon posljednjeg sudijskog zvižduka bio je 1:0 u korist domaćeg tima.

Sarajevo je u dobrom raspoloženju dočekalo ovaj susret, budući da su ostvarili maksimalan učinak u dosadašnje tri odigrane utakmice. S druge strane, Radnik iz Bijeljine također je dobro započeo sezonu, upisavši dvije pobjede i jedan remi. Posljednji susret ovih rivala odigran je u maju 2022. godine, kada je Sarajevo slavilo minimalnom pobjedom rezultatom 1:0.

Fudbaleri Sarajeva su od prve minute krenuli ofanzivno, želeći što prije doći do prednosti. Već nakon dvadesetak sekundi igre, Guliashvili je izborio korner za svoj tim, ali iz tog prekida nije bilo opasnosti po gol Radnika kojeg brani Lakić. U devetoj minuti, Mehanović je pokušao udarcem s velike udaljenosti, ali nije bio precizan. Samo minut kasnije, Đorđević je sjajno izveo slobodni udarac, a Bubanja se najbolje snašao u gužvi pred golom i postigao svoj prvi gol u dresu Sarajeva, donijevši tako prednost domaćem timu.

FK Sarajevo zasluženo savladalo FK Radnik: Nastavlja se savršen učinak izabranika Zorana Zekića

FK Sarajevo zasluženo savladalo FK Radnik: Nastavlja se savršen učinak izabranika Zorana Zekića

Prvi žuti karton na utakmici dodijeljen je u 33. minuti kada je Đorđević napravio prekršaj i zasluženo dobio javnu opomenu. Tri minute kasnije, Radnik je imao svoju najbolju priliku na utakmici. Nakon odličnog centaršuta, Da Silva je šutirao, ali je lopta pogodila prečku gola Rockova. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena, Kuprešak je presjekao loptu na sredini terena i brzo je proslijedio Guliashviliju. Guliashvili se našao u dobroj poziciji, ali njegov udarac je zaustavio golman gostiju. Nekoliko minuta poslije, Guliasvhili je šutirao, ali njegovo udarac je izblokiran.

Drugo poluvrijeme nije mnogo ponudilo, pa se na izgledniju priliku čekalo sve do 70. minute, kada je u glavnoj ulozi bio glavni sudac meča, Elvedin Topuzović koji je na asistenciju pomoćnika iz VAR sobe pregledao spornu situaciju i potencijalni crveni karton za mladog Čelika, no Topuzović je nakon gledanja snimka odlučio da nema elemenata za direktan crveni karton i igra je nastavljena. Za opće oduševljenje pristunih na Koševu u 85. minuti pogodio je rezervista Aldin Turkeš na asistenciju Guliashvilija.

Napadač Sarajeva je na taj način došao do svog prvijenca koji je nakon VAR provjere ipak poništen. U sudijskoj nadoknadi Turkeš ponovo pogađa, ovog puta mu je asistirao Unušić, a nakon VAR provjere gol je priznat i time je Sarajevo došao do drugog gola i pobjede rezultatom 2:0, piše SC Sport.

Sarajevo – Radnik 1:0 (Bubanja 10’, A. Turkeš 90'+2’)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije