Hercegovački duel završio bez pobjednika: Velež i Igman će se morati zadovoljiti podjelom bodova

1
Radiosarajevo.ba
Hercegovački duel završio bez pobjednika: Velež i Igman će se morati zadovoljiti podjelom bodova
Foto: Igman Konjic / FK Velež - FK Igman

Završena je druga utakmica petog kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Igmana, a meč je završen rezultatom 1:1.

Velež je u prva tri kola ostvario jednu pobjedu i doživio dva poraza, što je sigurno nezadovoljavajuće za njihove navijače, koji su očekivali bolji početak. S druge strane, situacija u Igmanu je još lošija. Tim iz Konjica je upisao tri poraza u tri odigrane utakmice, uz samo jedan postignut gol. Redom su gubili od Posušja, Željezničara i Širokog Brijega, što je izazvalo zabrinutost među njihovim pristalicama.

Domaći fudbaleri Veleža su krenuli ofanzivno u večerašnji meč. Već u petoj minuti Jevtović je dobro prošao po strani i centrirao, ali je golman Čeman bio na mjestu i sigurno uhvatio loptu. Prvi žuti karton na utakmici dobio je Kenan Hebibović u 14. minuti.

Oštra reakcija zbog parastosa u Srebrenici: "Njihovi komandanti su optuženi za pomaganje u genocidu"

Oštra reakcija zbog parastosa u Srebrenici: "Njihovi komandanti su optuženi za pomaganje u genocidu"

Šest minuta kasnije, Velež je imao sjajnu priliku nakon odlične akcije kada je Mlinarić ubacio loptu, ali je Milak loše šutirao, pa je rezultat ostao 0:0. Drugi žuti karton na utakmici pokazan je u 24. minuti, a zaradio ga je Buturović. Prvo poluvrijeme u Mostaru bilo je prilično siromašno prilikama. Međutim, u 34. minuti, Velež dolazi do gola. Milak je dobro prošao po lijevo strani, centrirao, a Mlinarić postiže svoj treći gol u novoj sezoni, donoseći Veležu vodstvo.

Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena, Hebibović je uputio precizan centaršut prema Nurkoviću, koji sa desetak metara postiže pogodak za izjednačenje i rezultat 1:1.

Na poluvremenu je trener Veleža napravio dvostruku izmjenu. Teren su napustili Jevtović i Šturm, a umjesto njih u igru su ušli Lauš i Souza. U 54. minuti Milak je pokušao udarcem, ali lopta je otišla pored gola. U 60. minuti Halilović je napustio teren, a zamijenio ga je Haskić. Sedam minuta kasnije, Mehremić je ušao u igru umjesto Savića, dok je Božić zamijenio Mešića kod gostiju.

Vehabović je asistirao Laušu, koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola. Minut kasnije, Božić, koji je tek ušao u igru, zaradio je žuti karton. U 71. minuti Kenan Hebibović se povrijedio, pa je umjesto njega u igru ušao Mraković. Pet minuta kasnije, Nurković je krenuo u kontranapad, ali ga je nepropisno zaustavio Lohan, koji je potom zamijenjen Šikalom. Utakmica u Mostaru je prilično loša, s mnogo prekršaja i nepovezane igre. U 82. minuti Nikolić je ušao u igru umjesto Velića.

Pred sami kraj utakmice, rezervista Šikalo je sjajno šutirao, ali je golman Čeman fantastično reagovao i odbranio njegov udarac. Do kraja susreta nije bilo promjena rezultata.

Nakon reprezentativne pauze, Velež će gostovati u Tuzli protiv Slobode, dok će Igman igrati u gostima u Bijeljini protiv Radnika, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije