Ibrahimović porukom rasplakao Italiju: "Ovo je za moju voljenu zemlju"

Radiosarajevo.ba
Ibrahimović porukom rasplakao Italiju: "Ovo je za moju voljenu zemlju"
Foto: Instagram / Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović se prije dva i pol mjeseca, na samom kraju karijere, u 38 godini vratio u Italiju, u kojoj je igrajući za tri kluba (Juventus, Inter, Milan) proveo sedam godina.

Nažalost, renesansa Milana u režiji Zlatana kratko je bila glavna tema u tom dijelu Italije, jer Lombardiju, a zatim i cijelu zemlju, ubrzo nakon Zlatanovog povratka počeo je razarati novi soj koronavirusa (COVID-19) od kojeg su do sada tamo teško oboljele više od dvije hiljade ljudi, dok su od posljedica virusa preminule njih više od dvije i po hiljade.

Zato je Zlatan putem Instagrama, na kojem ima gotovo 42 miliona pratitelja, u videu poručio: 

"Italija mi je uvijek davala toliko puno i u ovom dramatičnom trenutku ja želim vratiti još više državi koju volim. Odlučio sam pokrenuti akciju prikupljanja pomoći i medicinske opreme za bolnice. Situacija je ozbiljna pa pozivam i računam na velikodušnost i solidarnost svih znanih i neznanih, prije svega mojih prijatelja profesionalnih sportaša, neka pomognu koliko god mogu kako bismo zaustavili ovaj virus.

Zajedno možemo pomoći bolnicama, doktorima i medicinskim sestrama, koji svakodnevno nesebično spašavaju naše živote.

I zapamtite, ako virus ne dođe po Zlatana, Zlatan će doći po virus!" 

Zlatanovu akciju pomoći talijanskoj borbi protiv koronavirusa, u kojoj je za dva sata prikupljeno 110 hiljada eura, možete podržati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije