Mourinho potvrdio: Ibrahimović se vraća na teren

AA
 Mourinho potvrdio: Ibrahimović se vraća na teren
Foto: EPA / Jose Mourinho
Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, danas je potvrdio da se nakon skoro osam mjeseci pauze zbog povrede na teren vraća Šveđanin Zlatan Ibrahimović.

Osim njega portugalski trener će na raspolaganju imati, također, oporavljene Paula Pogbu i Marcosa Roja, prenosi Anadolu Agency (AA). Mourinho je kazao da će sva trojica biti u sastavu za subotnju utakmicu protiv Newcastle Uniteda na Old Traffordu. No, isto tako je naglasio da od njih ne očekuje, posebno od Ibrahimovića i Roja koji su jako dugo pauzirali, da mogu odigrati cijelu utakmicu.

Kada se radi o Pogbi sve je jasno. Svi ste mogli vidjeti Manchester United ove sezone prije i poslije njegove povrede. Pogba ima kvalitet koji utiče na naš pristup utakmicama“, kazao je Mourinho za britanske medije.

Iskusni 36-godišnji Ibrahimović je prošle sezone odigrao 46 takmičarskih utakmica i postigao 28 golova za United. Povrijedio se u aprilu na utakmici Lige Evrope protiv Anderlechta. Od tada je napustio “crvene đavole“, ali nešto kasnije i ponovo potpisao novi ugovor.

“Prošle sezone do povrede igrali smo sa Ibrahimovićem svaku minutu. Naučili smo da igramo bez njega. Svakako da pozdravljamo njegov povratak, jer on je nevjerovatna ličnost. Ne možemo od njega da igra svih 90 minuta ili nekoliko uzastopnih utakmica. Trebaće mu vremena da se vrati na svoj nivo“, rekao je Mourinho, te dodao da švedski napadač i ljetošnje pojačanje Belgijancem Romeluom Lukakuom mogu igrati u tandemu.

Manchester United poslije 11 odigranih kola u Premier ligi Engleske zauzima drugo mjesto sa 23 boda, koliko ima i trećeplasirani Tottenham. Za liderom Manchester Cityem zaostaju osam bodova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije