Husref Musemić o pobjedi nad Željezničarom: "Ovo je bio ključ za tri boda..."

0
Radiosarajevo.ba
Husref Musemić o pobjedi nad Željezničarom: "Ovo je bio ključ za tri boda..."
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Husref Musemić

Fudbaleri Tuzla Cityja rezultatom 2:1 su savladali Željezničar u susretu drugog kola Premijer lige BiH, te su zasjeli na čelo tabele nakon dva kola.

Tuzlanski tim je slavio pobjedu nakon preokreta, a trener Husref Musemić bio je zadovoljan konačnim ishodom.

"Hvala na čestitkama. Kao što smo očekivali, bila je ovo teška utakmica. Željo je jako dobro izašao, dobro stajao i bio opasan u tranziciji. Mislim da je ključ bio naš brzi gol za izjednačenje, dao nam je energiju i snagu. Poslije smo poveli i odigrali kako smo možda trebali i ranije.

Željezničar je bio jako dobar, kao što sam i upozoravao, pokazali su snagu. Objektivno, izmjene su napravile rezultat. Ako možemo reći fudbalski, pogodili smo sa izmjenama i one su donijele našu dobru igru u finišu", kazao je Musemić, piše Sport1.

U narednom kolu njegov tim gostuje Borcu u Banjoj Luci, a Musemić nije želio mnogo govoriti o ovom meču.

"Vidjet ćemo šta će biti, Borac u četvrtak igra evropsku utakmicu, tako da ostaje da se vidi hoćemo li iskoristiti to što će se oni potrošiti u tom meču", kazao je trener Tuzla Cityja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije