Ivković: Mi nemamo ni prvu, ni drugu ekipu, ovu sezonu moramo 'pregrmiti'

3
Radiosarajevo.ba
Ivković: Mi nemamo ni prvu, ni drugu ekipu, ovu sezonu moramo 'pregrmiti'
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Press konferencija Ivkovica

Trener Željezničara Tomislav Ivković nije mogao biti pretjerano zadovoljan prvom prijateljskom utakmicom ovog ljeta jer je njegov klub na Grbavici odigrao svega 0:0 protiv Leotara.

Nakon utakmice u izjavi za medije strateg višestrukog šampiona BiH požalio se na brojne probleme.

U ovom trenutku najviše ga brine što se ne može pronaći protivnik za naredni prijateljski susret.

"Atmosfera je dobra, nadam se da ćemo tako bolje, a najveći mi je problem što ne možemo naći protivnike za dalje, sljedeće prijateljske utakmice. Ja sam htio da u subotu, pa u srijedu, da odigram bar još jednu od tri-četiri utakmice do početka prvenstva, jer jedino se kroz utakmice može vidjeti najbolje kako igrači odgovaraju pod pritiskom, tako da možda uspijemo nešto naći, ali ako ne, onda smo u problemu što se toga tiče".

Kaže da će igrači nedostatak kvaliteta morati nadoknaditi karakterom.

"Obzirom da smo krenuli sedmicu dana kasnije u pripreme, da je puno igrača otišlo, znači moramo napraviti novu priču, novu ekipu da bi napravili neku bazu ili selekciju igrača koji će u ovom trenutku kvalitetno odgovoriti na zahtjeve, jer ako nemaš kvalitetu koju bi trebao imati, onda moraš dati odgovor karakterom. Borbenošću, agresivnošću, htijenjem, voljom, da nadoknadimo manjak kvalitete, jer zaista je previše igrača otišlo, ali dobro. Takva je moja sudbina, da stalno moram od početka, ali radimo na tome da dovedemo neka pojačanja", priča hrvatski trener.

Nagovijestio je navijačima da se ne nadaju ničemu posebnom u narednoj sezoni.

"Klub je imao gotove igrače koji su igrali, bili prvoligaški i koji su završili sedmi. E sad, ako od mene tražite da ja s djecom budem gore u vrhu, nemamo šta pričati. Zato sam i rekao, jedino u ovom trenutku što tražim i radim jesu karakterni igrači. Dakle, da mi odgovore karakterom, da se bacaju na glavu, da uklizavaju, šprintaju... Ne mogu ja sam sebe lagati, nisam ja od jučer. Mi prvu ekipu nemamo, mi drugu ekipu nemamo, mi imamo šta imamo. Ja moram dati maksimalnu pažnju i respekt igračima koji su tu, da između njih izaberem to što tražim. Nema mi druge opcije".

Pokušat će dovesti neke igrače iz Hrvatske na posudbu, ali za neki malo bolji uspjeh bila bi mu potrebna kompletna postava pojačanja. 'Obzirom da klub to sebi ne može dozvoliti, morat ćemo nekako ovu sezonu pregrmiti', kazao je.

"Ja ću se potruditi da dođu neki igrači iz Hrvatske na posudbu, da dovedemo dva igrača, ali sad trenutno bi nam trebala skoro cijela ekipa, a to je nemoguće. Klub ne može to sebi dozvoliti, a onda je bolje pregrmiti jednu sezonu na pozitivan i pravilan način, da se organizuje klub kako bi funkcionisao puno bolje u narednoj sezoni. Ovu sezonu da znamo da je prioritet stvoriti neke mlade igrače, ako bude kvaliteta da isplivaju, da odigramo neko normalno prvenstvo, bez oscilacija, a onda kad se klub digne na neku razinu da može i ima uslove za nešto više, onda možemo pričati o boljem fudbalu, boljoj poziciji na tabeli, ali sad u ovom trenutku o tome ne možemo govoriti, jer ne znam ni sutra s kim ću početi ekipu", poručio je na kraju Ivković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije