! / Zakazana vanredna Skupština FK Željezničara: 60 posto delegata podnijelo ostavke

22. 06. 2021. u 16:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Više od 60 posto delegata u Skupštini FK Željezničar podnijelo je ostavke nakon poziva UNFKŽ. S obzirom na to da se zbog ove činjenice u narednom periodu više ne mogu donositi punopravne odluke kako je to propisano u članu 36. stav 1. statuta Kluba, vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar bit će održana online, u srijedu 30. juna.

Na sjednici bi trebala biti donesena Odluka o raspuštanju trenutnog saziva Skupštine FK Željezničar te imenovanje Komisije za izbor novih delegata kako je to i propisano statutom kao najvišim pravnim aktom Kluba.

Kako bi se procesi unutar Kluba što prije odblokirali i kako bi se krenulo naprijed, pozivaju se svi delegati da shodno svojim obavezama iz člana 32. statuta Kluba prisustvuju vanrednoj online sjednici, uključujući i delegate koji su do sada podnijeli ostavke, a sve kako bi se ostavke na samoj sjednici i formalno pravno usvojile.

Slijedom ovih dešavanja, uskoro će biti objavljen i Javni poziv za izbor novih delegata skupštine FK Željezničar.

Iz Kluba su pozvali sve navijače, prijatelje i sponzore da prate zvaničnu web stranicu i da prijavom na Javni poziv daju novu snagu kako bi Klub krenuo naprijed.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA